VIDEO Dinescu - Dacă Ceaușescu trăia, la anul ieșea președinte cu 90%. Capitalism făcut și cu ceva bișnițari rătăciți

VIDEO Dinescu - Dacă Ceaușescu trăia, la anul ieșea președinte cu 90%. Capitalism făcut și cu ceva bișnițari rătăciți
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

Poetul Mircea Dinescu, unul dintre personajele-cheie ale Revoluției din 1989, susține, într-un exercițiu de imaginație, că Nicolae Ceaușescu ar câștiga alegerile prezidențiale de anul viitor cu 90%. ”Un om normal, care are o pensie amărâtă sau un salariu mediocru, e disperat că la finalul lunii trebuie să-și plătească curentul, apa, impozitul. În viața mediocră de pe vremea comunismului nu aveai această problemă”, a spus Mircea Dinescu la Prima TV.

„Dacă Ceaușescu trăia, la anul ieșea președinte. Ieșea Ceaușescu cu 90%. Cum îmi explic? Un om normal, care are o pensie amărâtă sau un salariu mediocru, e disperat că la finalul lunii trebuie să-și plătească curentul, apa, impozitul. În viața mediocră de pe vremea comunismului nu aveai această problemă, erau nimicuri să-ți plătești lumina sau nu știu ce.

Urmărește-ne și pe Google News
Parisul a început „curățenia” înainte de Jocurile Olimpice 2024. Migranții și romii, inclusiv din România, sunt mutați din locuințe ocupate ilegal dezvăluind o problemă care dă bătăi de cap CITEȘTE ȘI Parisul a început „curățenia” înainte de Jocurile Olimpice 2024. Migranții și romii, inclusiv din România, sunt mutați din locuințe ocupate ilegal dezvăluind o problemă care dă bătăi de cap
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Noi am făcut un capitalism sălbatic. E posibil ca de ani de zile să nu rezolvăm problema pensiilor? Unor oameni care au muncit 30 de ani, dați-le o pensie din care să poată să trăiască fără spaima că vine ziua în care trebuie să-și plătească lumina și medicamentele (…)! În piețele din România sunt mai mulți vânzători decât cumpărători.

Petiție USR pentru interzicerea petardelor: Peste 1.100 de semnături adunate în prima zi de la lansare CITEȘTE ȘI Petiție USR pentru interzicerea petardelor: Peste 1.100 de semnături adunate în prima zi de la lansare

Nu e în regulă. Asta nu e societatea de consum. Și aici nu e vorba de nostalgii comuniste, că pe vremuri în piață erau trei vânzători și trei cumpărători, că nebunul de Ceaușescu pusese mercurial și țăranii nu mai veneau la piață. La noi e un coșmar numit capitalism de trei lulele, care nu are legătură cu lumea occidentală”, a spus Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

Fostul disident Mircea Dinescu susține că, după Revoluția din 1989, capitalismul românesc a fost construit de foștii activiști de partid și de angajații fostei Securități.

Financial Times: Supremația culturală a Americii și slăbiciunea ei geopolitică. Conceptul de „declin” e mult prea necizelat CITEȘTE ȘI Financial Times: Supremația culturală a Americii și slăbiciunea ei geopolitică. Conceptul de „declin” e mult prea necizelat

”Nici Marx n-a prevăzut că după comunism va veni capitalism făcut de activiști de partid și de securiști. Și ceva bișnițari rătăciți. Nu mă așteptam câtuși de puțin la căderea comunismului. Ceaușescu vorbea de anul 2050, se credea nemuritor. Pe de altă parte, visul nostru era să vină un activist de partid mai luminat, cum era Ion Iliescu, despre care se vorbea la Europa Liberă, că ar putea fi, eventual, următorul președinte al României, deși unii se așteptau să vină Nicușor Ceaușescu”, a afirmat Mircea Dinescu.

New York - nou pas spre despăgubiri pentru sclavie. „Ne place să credem că suntem de partea bună a istoriei.” CITEȘTE ȘI New York - nou pas spre despăgubiri pentru sclavie. „Ne place să credem că suntem de partea bună a istoriei.”

Aproape 50% dintre români cred că regimul comunist a însemnat un lucru bun pentru România, procentul fiind mai mare decât în urmă cu 10 ani, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. De asemenea, peste 46% dintre români cred că înainte de 1989 se trăia mai bine comparativ cu situația din prezent.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
dinescu
ceausescu