Președintele Klaus Iohannis a mers cu trenul la Ploiești, având grijă ca presa să fie anunțată de acest lucru, fiind prima dată când merge, ca șef al statului, cu trenul pentru evenimente publice. În anii anteriori, și alți politicieni au mers cu trenul, având grijă ca acțiunea lor să fie mediatizată.
El a spus că a fost o călătorie plăcută, că lucrurile funcționează rezonabil pe ruta București-Ploiești, dar că i-ar fi dificil să meargă cu trenul la Sibiu pentru că durează foarte mult călătoria și că este nevoie de o mai mare implicare din partea celor responsabili, arată news.ro.
"A fost o călătorie foarte plăcută. A trecut ceva timp și am vrut să văd personal cum se circulă cu trenul, iar această călătorie a fost plăcută. Am vrut să dau și un semnal despre nevoia de mobilitate, care face parte din conceptul de stat modern", a afirmat Iohannis.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a mai spus că pe ruta București-Ploiești lucrurile funcționează rezonabil, dar este nevoie de o mai mare implicare din partea celor responsabili.
"Mi-ar fi dificil să merg cu trenul de la București la Sibiu, pentru că ar dura foarte mult. Lumea zice că o călătorie cu trenul până la Sibiu durează șapte ore, ceea ce nu este rezonabil", a mai spus Iohannis.
Întrebat dacă și-a cumpărat bilet și cât costă, el a răspuns: "Credeți că merg fără bilet? (..) În jur de 26 de lei, cu clasa 1".
CITEȘTE ȘI FOTO Pasager într-un avion Wizz Air, pe un scaun fără spătarDe asemenea, întrebat despre întârzierile pe care le acumulează trenurile, Iohannis a răspuns: "Și acesta este un aspect dacă vrem să folosim trenul pentru a circula prin țară și bine ar fi să ajungem iarăși acolo".
Șeful statului va participa la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploiești” de la ora 17.30, la Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești.
”Dezbaterea are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri, un prilej important în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunitățile României, dar și un prilej important pentru aleși să își informeze cetățenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere, privind dezvoltarea zonelor rurale și urbane în perioada următoare”, declara Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis.