VIDEO SUA și India pun capăt ultimului lor conflict comercial

VIDEO SUA și India pun capăt ultimului lor conflict comercial
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2023

Premierul indian Narendra Modi și președintele american Joe Biden au avut o întrevedere bilaterală la summitul G20 care se desfășoară la New Delhi și au salutat "parteneriatul solid și durabil" dintre țările lor, odată cu anunțarea unui acord care pune capăt ultimului conflict comercial între India și SUA, transmite France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Întrevederea celor doi lideri în capitala indiană a fost o continuare a dialogului lor desfășurat cu ocazia fastuoasei vizite de stat efectuate în SUA în iunie de Narendra Modi. Acesta din urmă s-a declarat, într-un comunicat comun emis vineri, "nerăbdător" să-l primească din nou pe președintele american anul viitor la o reuniune a Dialogului de Securitate Cvadrilateral (Quad), arată Agerpres.

Cum au stat stațiile GPL aproape 1 an ″în afara legii″ după ce ANRE s-a spălat pe mâini de ″magazinele sătești care vând 3 butelii″ prin votul unanim al Parlamentului CITEȘTE ȘI Cum au stat stațiile GPL aproape 1 an ″în afara legii″ după ce ANRE s-a spălat pe mâini de ″magazinele sătești care vând 3 butelii″ prin votul unanim al Parlamentului

Acest format diplomatic pe chestiuni de securitate privilegiat de Casa Albă, aflată în plină ofensivă diplomatică în Asia pentru a combate China, reunește India, SUA, Australia și Japonia.

În același comunicat comun, Biden și Modi apreciază că summitul G20 va permite "progrese asupra obiectivelor comune" pe plan economic, în special "reforma profundă și consolidarea băncilor de dezvoltare multilaterale", acesta fiind marele obiectiv al președintelui american la summitul G20.

Pe plan politic, Biden și Modi și-au manifestat sprijinul față de o regiune indo-pacifică "liberă" și "deschisă", o formulare prudentă la care apelează Casa Albă pentru a denunța ambițiile Chinei în regiune.

Ei au promis de asemenea că vor continua inițiativele în materie de tehnologie, industrie și apărare lansate în timpul vizitei premierului indian în SUA.

ULTIMA ORĂ România a preluat operarea întregului sistem de transport al gazelor din Republica Moldova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a preluat operarea întregului sistem de transport al gazelor din Republica Moldova

Întrevederea lor a stârnit o polemică în rândul jurnaliștilor care-l însoțesc pe președintele american, întrucât aceștia au fost ținuți la distanță, un lucru neobișnuit. Guvernul indian a difuzat imagini cu încetinitorul și fără sunet în care cei doi lideri sunt văzuți discutând la reședința lui Modi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
india