Primăria Capitalei intenționează să desființeze cinci instituții

Primăria Capitalei intenționează să desființeze cinci instituții
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2023

Primăria Capitalei supune dezbaterii publice cinci proiecte de hotărâre, care vizează încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor, Centrului Metropolitan Ioan Dalles, Centrului Cultural Expo Arte, Centrului Cultural "Lumina" și Casei Artelor "Dinu Lipatti".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform proiectelor, în 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârilor, instituțiile menționate își vor înceta activitatea și se vor desființa ca persoane juridice, scrie Agerpres.

Taxă de solidaritate mai dură pentru bănci. Cum va fi aplicată. Exemplu de calcul al ministrului Finanțelor, pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI Taxă de solidaritate mai dură pentru bănci. Cum va fi aplicată. Exemplu de calcul al ministrului Finanțelor, pentru Profit.ro

Patrimoniul mobil al Centrului de Protecție a Plantelor va fi preluat de către ALPAB, iar al Centrului Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles de către Școala de Artă București. Patrimoniul mobil al Centrului Cultural Expo Arte, al Casei Artelor "Dinu Lipatti" și al Centrului Cultural "Lumina" vor ajunge la ARCUB.

În referatele de aprobare care însoțesc cele cinci proiecte este invocată situația economică dificilă, care impune economii, precum și "optimizarea" cheltuielilor din bugetul local. Se menționează totodată că la nivelul unității administrativ-teritoriale există organisme care prestează servicii publice similare cu activitatea instituțiilor publice care urmează să fie desființate.

În ce privește Centrul de Protecție a Plantelor se precizează că instituția "s-a remarcat prin susținerea unui infim număr de acțiuni, raportat la nevoia de protecție și la cerințele bucureștenilor, însă prin cheltuirea unor sume importante" din banul public destinate achiziționării de materiale și echipamente.

Totodată, se argumentează că Centrul Metropolitan Ioan Dalles are ca atribuție principală organizarea de cursuri de educație permanentă și formare profesională, atribuție care se regăsește însă, pe alt subdomeniu, și la Școala de Artă București.

Centrul de Cultură Expo Arte are ca atribuție principală desfășurarea de activități în domeniul cultural-educativ, cu accent pe dezvoltarea artelor plastice și vizuale, care se regăsește și la Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.

Centrul Cultural Lumina are ca atribuție principala promovarea excelenței în cultură și implementarea conceptului de cultură a comunităților, iar Casa Artelor "Dinu Lipatti" vizează desfășurarea de activități de interes local, în principal în domeniul cultural-educativ, cu accent pe educația muzicală și păstrarea tradiției muzicale, componistice, interpretative și pedagogice construite de școala românească de profil de la București. Aceste atribuții vor fi preluate de asemenea de către ARCUB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
desfiintare