Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles

Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Propunerile de modificare a Codului fiscal și de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat au fost trimise de Guvern Comisiei Europene sub formă de drafturi de ordonanțe de urgență, însă pachetele de măsuri propuse vor ajunge pentru aprobare în Parlament, ca proiecte de legi pe care Guvernul își va asuma răspunderea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre măsuri se numără un impozit special pe clădiri și mașini cu valoare mare, o nouă taxă pentru companii – „ajustorul fiscal pentru impozitul pe profit”, noi cote de impozitare pentru microîntreprinderi, majorări de TVA și accize, precum și eliminarea scutirii de impozit pentru IT, industria alimentară și agricultură, pentru veniturile brute care depășesc 10.000 lei, scrie G4Media.

Cercetătorii testează strategii militare pe furnici CITEȘTE ȘI Cercetătorii testează strategii militare pe furnici

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă după amiază, la finalul Consiliului Politic Național al PSD, că nivelul taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimente și medicamente nu va crește peste valoarea de 9%. El a mai anunțat prelungirea aplicării OUG prin care sunt plafonate adaosurile pentru unele alimente de bază sau produse agricole.

Prim-ministrul a anunțat și alte decizii legislative care vor fi adoptate în perioada următoare, în domenii diverse, de la măsuri care vizează administrația până la decizii legate de inechitățile din sistemul de pensii și de la sancțiuni aplicate șoferilor care conduc drogați până la măsuri care vizează domeniul jocurilor de noroc.

viewscnt
Afla mai multe despre
măsuri fiscale
măsuri bugetare
majorări taxe
reduceri cheltuieli bugetare