Vladimir Putin: Papa Francisc nu este omul lui Dumnezeu

Vladimir Putin: Papa Francisc nu este omul lui Dumnezeu

Sursa foto: Neneo / dreamstime.com

scris 12 aug 2017

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, afirmă că, prin pozițiile pe care le susține, Papa Francisc se depărtează de teologia creștină. „Dacă te uiți la ce spune, este clar că nu este un om al lui Dumnezeu.” Comentatorii spun că este echivalentul denunțării Suveranului Pontif ca un promotor al unei stângi radicale.

Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio și-a luat, la desemnarea sa ca Papă în 2013, numele Francisc I de la Sfântul Francisc din Assisi, un apărător al drepturilor săracilor. De atunci, a fost asimilat de mai multe ori de contestatari ca fiind un adept al extremei-stângi. O declarație-șoc a președintelui Rusiei Vladimir Putin vine să reaprindă această retorică.

Într-o vizită la Catedrala Navală cu hramul Sfântului Nicolae din Kronstadt, o insulă din zona Sankt Petersburg, Putin a afirmat că Suveranul Pontif se îndepărtează de preceptele teologiei creștine. „Dacă te uiți la ce spune, este clar că nu este un om al lui Dumnezeu. Cel puțin, nu al Dumnezeului creștin, nu al Dumnezeului din Biblie”, a declarat Putin, conform publicației yournewswire.com, preluată de Zero Hedge.

Juncker, mulțumit “în principiu” de legea promulgată de Trump privind sancțiunile împotriva Rusiei. Președintele CE nu abandonează însă posibilitatea unei replici europene CITEȘTE ȘI Juncker, mulțumit “în principiu” de legea promulgată de Trump privind sancțiunile împotriva Rusiei. Președintele CE nu abandonează însă posibilitatea unei replici europene

Acesta ar fi nici mai mult nici mai puțin decât un denunț al Papei ca fiind un neo-marxist ce promovează idei periculoase de extremă-stângă în rândul categoriilor vulnerabile și care visează la un guvern mondial de inspirație comunistă, vin comentariile subsecvente.

Papa Francisc și Vladimir Putin s-au întâlnit pentru prima dată în noiembrie 2013 la jumătate de an de la începerea Pontificatului, dar și în iunie 2015, chiar înainte de al 41-lea Summit G7 ținut în Bavaria. În ultimii 2 ani au existat negocieri intense pentru ca Papa Francisc să facă o vizită în Rusia unde ar urma să se întâlnească atât cu Patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse, cât și cu președintele Putin.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladmir putin
papa francisc
vatican
rusia