VIDEO Fostul vicepreședinte american Al Gore, promotor al raționalizării energiei, are pentru casa sa un consum de 20 de ori mai mare decât locuința medie a americanilor

VIDEO Fostul vicepreședinte american Al Gore, promotor al raționalizării energiei, are pentru casa sa un consum de 20 de ori mai mare decât locuința medie a americanilor

Sursa foto: Randy Miramontez / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 aug 2017

Unul dintre artizanii Acordului de la Paris, din care SUA s-a retras prin semnătura președintelui Donald Trump, și anume fostul vicepreședinte al lui Bill Clinton, Al Gore, militează pentru un consum de energie redus, dar casa sa din Nashville “a devorat” peste 230.000 de kilowați oră în ultimele luni, de peste 20 de ori mai mult decât locuința unei familii medii de americani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ipocrizie. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, spune că vremea intimității a trecut, dar a cumpărat loturile de case vecine cu proprietatea sa pentru a nu suferi vreo intruziune. Vedete de la Hollywood, precum George Clooney, militează pentru preluarea refugiaților de căre țările dezvoltate, dar nu găzduiesc pe nimeni în vilele pe care le dețin.

Este rândul lui Al Gore, fost vicepreședinte al SUA și campion al luptei împotriva încălzirii globale, să fie prins, deoarece în viața de zi cu zi este departe de a face ceea ce promovează, respectiv un consum redus de energie. Date furnizate de Centrul Național de Cercetare pentru Politici Publice din SUA, preluate de Zero Hedge, indică faptul că într-un an, numai pentru încălzirea piscinei din curtea casei sale din Nashville, statul Tennessee, Gore consumă de 6 ori mai multă electricitate decât o face americanul mediu pentru locuința sa.

Reacția populistă a guvernului Ungariei la majorarea prețurilor la electricitate: propune CE reglementarea în continuare la nivel național a prețurilor pentru consumatorii finali CITEȘTE ȘI Reacția populistă a guvernului Ungariei la majorarea prețurilor la electricitate: propune CE reglementarea în continuare la nivel național a prețurilor pentru consumatorii finali

Informația vine să umbrească premiera filmului documentar „Un adevăr incomod” („Inconvenient Truth”) o serie nouă realizată după un documentar cu nume identic de acum 10 ani și care redă demersurile lui Gore pe lângă lideri ai lumii pentru combaterea încălzirii globale, având ca rezultat semnarea Acordului de mediu de la Paris din 2016, din care SUA s-a retras prin voința noului președinte Donald Trump.

Proprietatea fostului vicepreședinte al lui Bill Clinton a consumat, potrivit informațiilor obținute de la compania de electricitate unde acesta este racordat, peste 230.889 kWh în intervalul august 2016 – iulie 2017, incluzând casa, piscina și facilitățile de acces prevăzute cu barieră acționată electrică. O familie de americani atipică are un consum anual de numai 10.812 kWh, potrivit Administrației pentru Informații în Energie a SUA.

Promotor al reducerii consumului de energie, Gore a realizat un veritabil exces în septembrie 2016, când “a ars” 30.993 kWh de electricitate, de 34 ori mai mult decât consumă casele americanilor la nivel mediu.

Panouri solare, un efort prea mic pentru un consum atât de mare

Pentru a fi în acord cu declarațiile sale privind importanța “energiei verzi”, Gore, care la alegerile din 2000 a fost contracandidatul din partea Partidului Democrat pentru George W. Bush la președinția SUA, a montat pe acoperișul său 33 de panouri solare, pentru care a plătit 60.000 de dolari. Presupune aceasta că s-a adecvat propriilor sale exigențe? Nici pe departe.

Acoperirea întregului acoperiș al casei cu instalații de captare a energiei solare abia generează 12.000 kWh, respectiv echivalentul a 5,7% din consumul de electricitate al casei sale, sumă care nu justifică lucrările de renovare, ale căror costuri s-au ridicat la 250.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
al gore
acordul de la paris
donald trump
energie verde