Poșta Română caută consultant pentru o posibilă emisiune de obligațiuni

Poșta Română caută consultant pentru o posibilă emisiune de obligațiuni
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 ian 2016

Poșta Română vrea să cumpere servicii de consultanță pentru o eventuală emisiune obligațiuni, ofertele urmând să fie depuse până la finele acestei săptâmâni, se arată într-un anunț al companiei.

Ofertanții trebuie să aibă experiență în analiza oportunității unei emisiuni de obligațiuni de către o companie cu capital majoritar de stat.

Urmărește-ne și pe Google News

Câștigătorul procedurii de atribuire va furniza operatorului poștal un document care va include eligibilitatea, etapele necesare parcurgerii unei acțiuni de emisiune de obligațiuni, aspecte pozitive și negative legate de aceste acțiuni, precum și date legate despre capacitatea pieței de capital din România de a absorbi aceste titluri de valoare.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Criteriul de atribuire al contractului va fi prețul cel mai scăzut. Prin această procedură, Poșta Română își propune diversificarea surselor de finanțare a activității curente și a planurilor de investiții.

În partea a doua a anului trecut, compania a inițiat două licitații pentru contractarea unor împrumuturi în sumă totală de 80 milioane de lei.

Pentru primul credit, în sumă de 20 milioane de lei, Poșta a primit oferte de la Banca Comercială Română (BCR), Bancpost și OTP Bank Romania. Pentru al doilea împrumut, ofertele se vor deschide în a doua parte a acestei luni.

De asemenea, compania negociază cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) contractarea unui împrumut de 100 milioane de euro, destinat susținerii investițiilor în modernizarea activității operatorului poștal național. Informația a fost publicată în premieră de Profit.ro în noiembrie anul trecut.

Poșta ar putea lua de la BERD un împrumut de 100 mil. euro pentru investiții în modernizarea activității companiei CITEȘTE ȘI Poșta ar putea lua de la BERD un împrumut de 100 mil. euro pentru investiții în modernizarea activității companiei

Cu aproximativ 27.000 de salariați, Poșta Română este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei (profit brut de 37,5 milioane lei), după mulți ani în care a înregistrat pierderi.

Pentru acest an, compania și-a bugetat un profit brut de doar 1,6 milioane lei.

Acționarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informațională, care deține 75% din acțiuni, și Fondul Proprietatea, cu o participație de 25%.

Statul a încercat să vândă Poșta și a inițiat negocieri cu operatorul poștal belgian bpost, care nu a mai înaintat însă o ofertă angajantă pentru preluarea celor 51% din acțiuni, astfel că procesul de privatizare a fost, pentru moment, oprit.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
obligatiuni
consultant