Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că, în cazul în care Bucureștiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Sănătății, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală, cât și în localitățile limitrofe aflate deja în carantină, astfel încât „circulația să fie limitată, să evităm aglomerația, în special în mijloacele de transport în comun, în piețe, mall-uri.

Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie și cu declarație pe propria răspundere”. El a adăugat că luni va exista o discuție cu specialiștii în sănătate, DSP și INSP.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Noi măsuri vor fi anunțate și la videoconferința Profit.Health.Forum, cel mai important eveniment din domeniu în media, organizat cu sprijinul Banca Transilvania, Spitalul Monza, Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), Farmec. Detalii pot fi văzute AICI
„La momentul creștereii ratei vom vedea ce ne propun specialiștii în sănătate. Mâine (luni - n.r.) după ce discut cu specialiștii în sănătate putem să discutăm mai multe. Dacă ajungem la o rată peste 6 la mie, cu siguranță prima dată nu se vor mai putea face cursuri, conform ordinului comun al ministerlor Educației și Sănătății. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, și Bucureștiul, și localitățile limitrofe care sunt deja în carantină în așa fel încât circulația să fie limitată, să evităm aglomerația, în special în mijloacele de transport în comun, în piețe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie și cu declarație pe propria răspundere. Acum nu sunt alte măsuri pe masă”, a afirmat Alin Stoica, potrivit News.ro.

Acesta a adăugat că va fi o discuție cu specialiștii privind carantinarea zonală în Capitală.

Inquam Photos / Octav Ganea
„Urmează să discutăm cu specialiștii pe acest scenariu, ce se poate, ce nu se poate, ce este eficient, ce nu este eficent. Nu vom lua măsuri doar de gradul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punctul de vedere al epidemiologilor și dacă spun că acea măsură e eficientă, o vom lua. Am prelungit peste 14 zile, dar dacă intervin noutăți, vom reveni cu alte măsuri. Cred este nerelevant care sector stă mai prost pentru că suntem un singur oraș, nu putem să privim lucrurile secvențial, nu putem să spunem cartierul Berceni stă mai prost decât cartierul Drumul Taberei. Nu poți să carantinezi zone din București, este imposibil”, crede însă Stoica.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică și a decis, ca începând de luni ora 00.00, să fie prelungite restricțiile în București pentru o perioadă de 14 zile.
Astfel, vor merge fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale. Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor și a altor localuri, dar și a unităților de spectacole și a sălilor de jocuri este interzisă. Poate continua activitatea teraselor, însă este interzisă organizarea spectacolelor și a altor manifestări în aer liber. De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, conform hotărârii CMBSU.