Primăria Capitalei caută consultant pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă

Primăria Capitalei caută consultant pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 dec 2022

Primăria Municipiului București vrea să achiziționeze servicii financiare pentru emiterea și vânzarea de obligațiuni destinate refinanțării datoriei publice locale provenite dintr-un împrumut contractat de la BERD în anul 2020, scadent în aprilie 2023. Suma scadentă se ridică la 555 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Emisiunea de obligațiuni se va adresa investitorilor calificați și va fi negarantată, cu o maturitate cuprinsă între 3 și 10 ani și cu scadență în tranșă unică la maturitate.

Plata dobânzii va fi anuală.

"Se vor realiza demersurile pentru ca obligațiunile municipale să fie admise la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, sectorul Titluri de Credit. Obligațiunile urmează a fi emise cel târziu la data de 21.04.2023, până la această dată realizându-se inclusiv decontarea, în funcție de condițiile pieței", scrie în caietul de sarcini al licitației.

FOTO Poșta Română a deschis prima subsidiară externă CITEȘTE ȘI FOTO Poșta Română a deschis prima subsidiară externă

Valoarea contractului de servicii financiare a fost estimată la 2,607 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele vor fi deschise în a doua decadă a lunii ianuarie 2023.

În primăvară, Primăria Capitalei a lansat pe bursă o emisiune de obligațiuni în valoare de peste jumătate de miliard de lei, anunțată în premieră de Profit.ro, în care a investit și BERD.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
pmb
obligatiuni