Aproximativ 1,25 tone de PET-uri, echivalentul a trei camioane, au fost colectate de echipele Apele Române Banat, a transmis Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), într-o postare publicată, marți, pe pagina de Facebook a instituției.
Temperaturile globale au susținut maxime istorice în martie, arată monitorul climatic din Europa, prelungindu-se astfel o serie extraordinară de căldură care a testat așteptările științifice, relatează AFP.
Conducerea Paralamentului poate interzice, pe o durată de până la 2 ani, accesul în Parlament cetățenilor despre care consideră că au un comportament agresiv, fie el doar verbal, și manifestat nu doar în interiorul, ci chiar în curtea Palatului Parlamentului, propun aleși ai PSD, PNL, UDMR, USR și ai grupului minorităților într-un document analizat de Profit.ro.
Bugetarii care vor primi pentru anul acesta vouchere de vacanță, în valoare de 800 lei, trebuie să semneze un angajament că vor cheltui din buzunarul propriu încă 800 lei pentru servicii turistice.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conduși de Cristian Popescu-Piedone, au declanșat contrale la firme din sectoarele 1, 5 și 6 din Capitală.
România aduce din Indonezia, încă din vara acestui an, sute de educatoare și îngrijitoare.
România va avea Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere, proiectul de lege fiind promulgat acum de președinte.
Doi străini care s-au dat drept curieri ai Băncii Naționale a României au înșelat, în două rânduri, un cetățean din sectorul 5 al Capitalei, indus în eroare de un presupus polițist din București și de un fals expert în securitate că persoane necunoscute ar fi făcut credite la două bănci comerciale în numele său. Presupușii infractori au fost prinși după ce unul dintre ei l-a luat la bătaie pe bărbatul înșelat, la a doua întrevedere, când acesta i-a spus că nu are toți banii. Cei doi străini au fost arestați preventiv pentru înșelăciune în formă continuată, uz de fals, lovire sau alte violențe.
Ambasada SUA în România anunță actualizarea cerințelor de viză pentru persoanele care vor să intre în Statele Unite.
Deși fenomenul prosumatorilor a luat o mare amploare în România în ultimii ani, în prezent putem folosi energia pe care ne-o producem singuri doar dacă locuim la casă. La bloc, însă, legislația actuală prevede că electricitatea produsă pe acoperiș poate fi utilizată doar în spațiile comune, adică pentru iluminatul scării și lift. Ministerul Energiei a inițiat un proiect de ordonanță pentru înființarea comunităților de energie, ceea ce le va permite și oamenilor care locuiesc la bloc să beneficieze de energie fotovoltaică dacă se organizează într-o astfel de comunitate.