ANALIZĂ Vreți benzină ieftină? Plecați în weekend la mare, în secuime sau în Moldova, unde 3 companii practică un preț inferior celui de 5 lei/l

ANALIZĂ Vreți benzină ieftină? Plecați în weekend la mare, în secuime sau în Moldova, unde 3 companii practică un preț inferior celui de 5 lei/l

Bacăul, una dintre capitalele concurenței la comercializarea carburanților

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 15 feb 2020

Lukoil, OMV Petrom și Socar sunt cele trei companii care în acest weekend au ieftinit benzina, care a ajuns astfel în mai multe stații din țară la un preț situat sub 5 lei pe litru. Cea mai ieftină benzină este. sâmbătă și duminică, în Moldova, unde poate fi cumpărată cu 4,93 lei/l, de la unele benzinării Petrom, care în weekend desfășoară și o campanie de reduceri de 6 bani/l de benzină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

Astfel, în două stații Petrom din Bacău, dar și în câte o stație din Focșani, Mărășești sau Onești, un litru de benzină se comercializa la un preț de 4,93 lei.

Dacă la finalul lunii decembrie, în medie, un litru de benzină costa 5,6 lei, iar unul pe motorină 5,75 lei, în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale în urma epidemiei de coronavirus, în acest weekend, șoferii vor putea cumpăra benzină cu mai puțin de 5 lei/l.

Atenție - Prețul benzinei scade sub 5 lei/l în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale CITEȘTE ȘI Atenție - Prețul benzinei scade sub 5 lei/l în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale

De altfel, o analiză a prețurilor arată că cea mai ieftină benzină se poate achiziționa în Moldova. Prețurile de pe traseul către Bacău încep să se ieftinească încă de a intra în Moldova, din Urziceni, unde se poate cumpăra benzină de la cele 3 stații Lukoil din oraș, cu 4,98 lei/l.

Dacă ai uitat să alimentezi la Urziceni, nu-i nicio problemă, poți face acest lucru la Râmnicu Sărat, la benzinăria Petrom, unde prețul e același.

În Focșani ai de ales între 3 benzinării Lukoil, unde prețul este 4,96 lei/l, o benzinărie Socar (4,99 lei/l) sau una Petrom (4,93 lei/l), iar în Onești între o stație Lukoil (4,96 lei/l) și una Petrom (4,93 lei/l). Similar în Mărășești, unde și Lukoil și Petrom vând benzina cu același preț, 4,98 lei/l, preț practicat și de benzinăria Lukoil din Adjud.

Bacăul este prietenos cu șoferii, 2 benzinării Petrom comercializând benzina cu 4,93 lei/l, două stații Lukoil, cu 4,96 lei/l, iar una Socar , cu 4,99 lei/l.

În Botoșani și Piatra Neamț, în stațiile Petrom benzina costă 4,97 lei/l.

Chiar dacă nu este sezon, și o călătorie la mare poate fi benefică pentru buzunarul șoferilor. Și asta pentru că în cele 2 stații din nordul Constanței, dar și în Eforie Nord, Petrom vinde benzina cu 4,98 lei/l. Iar la toate stațiile Lukoil de pe litoral, prețul este de 5 lei.

FOTO Ludovic Orban, test-drive cu noul model Ford Puma CITEȘTE ȘI FOTO Ludovic Orban, test-drive cu noul model Ford Puma

O altă variantă de concediu de weekend este Secuimea, unde, la cele 4 stații din Odorheiul Secuiesc și Miercurea Ciuc, Petrom vinde benzina cu 4,99 lei/l.

Alte orașe cu prețuri care au căzut sub 5 lei/l sunt Târgoviște (5 stații Lukoil și una Petrom, cu 4,96 lei/L) și Baia Mare, unde Petrom practică la cele 2 benzinării din oraș un preț de 4,99 lei/l la benzină.

În București, singura benzinărie cu un preț situat sub 5 lei este cea de pe Șoseaua Alexandriei (4,98 lei/l).

În cazul Timișoarei, există trei stații Petrom cu un preț inferior nivelului de 5 lei, cea de pe strada Mureș și cele de pe Calea Torontalului, cu 4,99 lei/l.

Prețurile din stațiile din țară ale companiilor diferă în funcție de concurența din zonă și de nivelul cererii.

Astfel, se poate observa că în județele mai sărace, unde, în special, Petrom și Lukoil dețin stații apropiate, prețurile au tendința să fie mai mici. Un alt jucător care pare jucător care reacționează la competiția prețurilor este Socar.

Un alt element care poate explica diferențele de preț este proximitatea față de rafinării. În cazurile Baia Mare și Timișoara, probabil că benzina provine din import, din vecinătate (Ungaria).

Profit.ro a anunțat încă de vineri că în weekend prețul benzinei va scădea sub 5 lei/l în mai multe din benzinăriile Petrom, la efectul eliminării supraaccizei și al prăbușirii cotațiilor internaționale ca urmare a epidemiei de coronavirus, adăugându-se și promoțiile de weekend ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
benzina
moldova
litoral
secuime