Autoritățile vor să monteze 600 de camere fixe și mobile pentru monitorizarea traficului pe trei dintre cele mai circulate artere rutiere

Autoritățile vor să monteze 600 de camere fixe și mobile pentru monitorizarea traficului pe trei dintre cele mai circulate artere rutiere
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2022

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit, la Forumul Siguranței Rutiere, despre „un tablou sumbru care ne relevă un adevărat dezastru pe șosele”, el arătând că România este de mulți ani la coada clasamentului european în ceea ce privește siguranța pe șosele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministrul anunță că autoritățile vor să monteze 600 de camere fixe și mobile pentru monitorizarea traficului pe trei dintre cele mai circulate artere rutiere din România. Conform datelor anunțate de Bode, numărul accidentelor de circulație a scăzut de la 6271 în anul 2020 la 4915 in anul 2021, însă numărul persoanelor decedate în accidente în trafic a crescut de la 1646 în anul 2020 la 1779 în anul 2021, scrie News.ro.

Willi Cernko, numit CEO Erste. Bernd Spalt pleacă pentru că nu susține o transformare mai rapidă a grupului care deține și BCR CITEȘTE ȘI Willi Cernko, numit CEO Erste. Bernd Spalt pleacă pentru că nu susține o transformare mai rapidă a grupului care deține și BCR

„În România costul social mediu al accidentelor rutiere soldate cu decese s-a ridicat în anul 2021 la aproximativ 2 mld. de euro la care se adaugă încă aproximativ 639 de milioane de euro costul accidentelor grave. În total, 2,6 mld euro echivalentul a 1,2 % din PIB-ul României”, a afirmat Lucian Bode în discursul rostit la Forumul Siguranței Rutiere.

Conform ministrului, datele Comisiei Europene arată că în perioada 2010-2020, România s-a situat pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește siguranța rutieră, iar în conformitate cu datele statistice Eurostat, aferente anului 2021, țara noastră a înregistrat 93 decese/1 milion de locuitori, context în care s-a menținut pe primele locuri la acest indicator în clasamentul statelor europene.

„De aici trebuie să plecăm în evaluarea noastră, de la un tablou sumbru care ne relevă un adevărat dezastru pe șosele, dar și nevoia de recalibrare a politicilor în materie de educație și siguranță rutieră”, afirmă Bode.

Conform statisticilor prezentate de acesta, deși numărul accidentelor rutiere a scăzut în anul 2021 față de anul 2020 - de la 6271 în anul 2020 la 4915 in anul 2021-  numărul persoanelor decedate în accidente în trafic a crescut de la 1646 în anul 2020 la 1779 în anul 2021.

Lucian Bode a subliniat de asemenea că pentru concretizarea direcțiilor de acțiune ale MAI în ceea ce privește reducerea numărului de accidente pe șosele se află în implementare la nivelul ministerului mai multe proiecte în valoare de peste 486 milioane lei finanțate din fonduri europene nerambursabile.

„Proiectele vizează o paletă largă de acțiuni - operaționalizarea unui sistem de camere mobile și fixe de monitorizare a traficului, in număr de aproximativ 600, pe trei dintre cele mai aglomerate artere naționale (DN1, DN7 și A2), achiziția de autospeciale de politie, achiziția a două elicoptere de monitorizare si gestionare a traficului și a unei caravane educaționale”, a precizat Lucian Bode.

viewscnt
Afla mai multe despre
camere fixe
radar
politie