Bruxelles: Investiție de peste 222 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă potabilă și canalizare în Ilfov

Bruxelles: Investiție de peste 222 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă potabilă și canalizare în Ilfov
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 ian 2021

Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 222 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurii de apă potabilă și canalizare în județul Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Investiția va permite conectarea mai multor utilizatori la rețeaua de canalizare, ceea ce va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de apă uzată. Acesta va face posibilă furnizarea de apă potabilă la standardele UE de calitate pentru aproximativ 234.000 de consumatori români.

Proiectul prevede creșterea ratei de conectare la sistemul de alimentare cu apă, de la 57,1% la 99,6% în 52 de localități din județ.

România primește 370 milioane euro de la Bruxelles pentru îmbunătățirea calității apei în 6 județe CITEȘTE ȘI România primește 370 milioane euro de la Bruxelles pentru îmbunătățirea calității apei în 6 județe

În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă de la 43,29% la 100% din populația regiunii, arată comisarul pentru coeziune și reformă, Elisa Ferreira.

Pe lângă reducerea risipei de apă și protejarea biodiversității, proiectul este estimat să creeze 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare și 72 de locuri de muncă permanente în faza operațională.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul de coeziune ue
fonduri europene
apa potabila ilfov
canalizare ilfov
investitie eu