Bulgarii, chemați duminică la urne pentru alegeri parlamentare, al patrulea scrutin în ultimele 18 luni

Bulgarii, chemați duminică la urne pentru alegeri parlamentare, al patrulea scrutin în ultimele 18 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2022

Bulgarii sunt chemați la urne, duminică, pentru alegeri parlamentare, acesta fiind al patrulea scrutin organizat în ultimele 18 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Guvernul condus de Kiril Petkov, aflat în fruntea unui partid reformist, a fost înlăturat prin moțiune de cenzură în luna iunie, Executivul fiind condus în prezent de Galab Donev, consilierul președintelui Rumen Radev pentru demografie și politică socială, scrie News.ro.

Bulgaria este afectată din vara lui 2020 de instabilitatea declanșată de demonstrațiile masive împotriva premierului conservator Boiko Borissov, aflat pe atunci la putere aproape permanent din 2009.

Potrivit sondajelor, partidul GERB al lui Borisov, în vârstă de 63 de ani, care a câștigat cinci alegeri din 2009 până în aprilie anul trecut, este favorit.

Conform Codului Electoral, nu este permisă publicarea datelor din sondajele sociologice, din sondajele de opinie publică, precum și din sondajele de ieșire la urne până la sfârșitul zilei alegerilor.

Interdicția se aplică și profilurilor de pe rețelele sociale precum Facebook, Twitter, Viber, YouTube etc. și furnizorilor de servicii media.

Pe listele electorale din țară sunt 6.602.990 de persoane.

În total, sunt 6.624 de candidați pentru un loc în parlament, dintre care 4.670 sunt bărbați, iar 1.954 sunt femei. În Parlament sunt 240 de locuri.

Duminică, urnele se vor deschide la ora locală 07.00 (la fel ca în România), iar votul va continua până la ora 20.00 sau până la epuizarea numărului de persoane care așteaptă să voteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
alegeri
scrutin