Ciolacu nu regretă coaliția cu PNL: Nu știu acum dacă acel impozit unic mai reprezintă și progresul, dar sunt ferm convins că împreună vom găsi soluțiile cele mai bune

Ciolacu nu regretă coaliția cu PNL: Nu știu acum dacă acel impozit unic mai reprezintă și progresul, dar sunt ferm convins că împreună vom găsi soluțiile cele mai bune
scris 1 oct 2022

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD este partidul care a venit, în coaliție, cu „cele mai bune programe pentru IMM-uri și pentru capitalul românesc, cu cele mai bune soluții și scheme de ajutor”. „Nu știu acum dacă acel impozit unic mai reprezintă și progresul, dar sunt ferm convins că împreună vom găsit soluțiile cele mai bune”, a afirmat liderul PSD.

„Astăzi este Ziua Internațională a persoanelor vârstnice. De multe ori mi s-a spus: dom-le, m-am săturat de PSD-iștii ăștia, vin mereu numai cu măririle de pensii. Este foarte adevărat!  Ăsta este rolul unui partid social democrat, în primul rând să aibă grijă de persoanele vulnerabile. Dar este de asemeni și o mare minciună. Nu am intrat la guvernare până când nu am negociat pachetul social și era corect să facem acest lucru și o spun fără să arunc săgeți sau să deranjez pe cineva: după doi ani de guvernare de dreapta știm cu toții unde se ajunsese. Tot PSD în schimb, a venit cu cele mai bune programe pentru IMM-uri și pentru capitalul românesc, cu cele mai bune soluții și scheme de ajutor pe urmă aprobate și de Comisia Europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ținut sâmbătă la conferința de alegeri a organizației județene Bistrița Năsăud, scrie News.ro.

Acesta a amintit că „este pentru prima oară când pachetul economic a însemnat mai mult decât pachetul social”.

„Tot noi am venit acum cu propunerea în coaliție să mărim salariul minim pe economie la 3.000 de lei. Este un lucru normal să mărim pensiile. Anormal a fost să ne batem joc de munca părinților noștri, să fim mândri de ce avem în energie și ce au construit părinții noștri în energie dar sp venim cu o liberalizare haotică și imbecilă, într-un moment în care toată Europa se pregătea de altceva”, a mai afirmat Ciolacu.

El a subliniat că nu îi „pare rău” că a intrat în coaliție alături de PNL, considerând că „a procedat corect”, arătând că PSD nu va renunța la valorile sale, precum echitatea socială, „cum și celelalte partide din coaliție trebuie să-și păzească valorile lor”.

„Nu știu acuma dacă acel impozit unic mai reprezintă și progresul, dar sunt ferm convins că împreună vom găsit soluțiile cele mai bune. Nu avem altă variantă în acest moment în România pentru a crea o stabilitate politică, decât această alianță, cel puțin până în anul 2024”, a adăugat liderul social-democrat.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
psd
pnl
impozit
cota unica
pensii