DECIZIE Guvernul nu mai indexează pensiile speciale și suspendă pensiile pentru primari

DECIZIE Guvernul nu mai indexează pensiile speciale și suspendă pensiile pentru primari
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2020

Pensiile speciale ale parlamentarilor, magistraților și celorlalte categorii beneficiare nu vor mai fi actualizate cu rata medie anuală a inflației, în timp ce acordarea pensiilor pentru aleșii locali va fi suspendată până la data de 1 ianuarie 2022, conform unei ordonanțe de urgență adoptate de Guvern. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Actul normativ elaborat de Guvern prevede neactualizarea cu rata medie anuală a inflației a pensiilor de serviciu, pensiilor militare de stat și indemnizațiilor pentru limită de vârstă reglementate de Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și ai parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în Institutul Național de Expertize Criminalistice, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic și consular al României, cu completările ulterioare, Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată, cu completările ulterioare, și Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.

Rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie 2021 va fi de 3,83% (indicator definitiv a! anului 2019), arată Guvernul. În acaste condiții, pentru actualizarea pensiilor de serviciu, pensiilor militare de stat și a indemnizațiilor pentru limită de vârstă ar fi necesare fonduri publice suplimentare de aproape 360 milioane lei în anul 2021

DECIZIE Punctul de amendă rămâne înghețat și în 2021 CITEȘTE ȘI DECIZIE Punctul de amendă rămâne înghețat și în 2021

În același timp, va fi suspendată aplicării prevederilor Codului administrativ, prtivind acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, până la data de 1 ianuarie 2022.

Încă de la aprobarea Codului administrativ, prevedea acordării acestor pensii a fost amânată pentru data de 1 ianuarie 2021, datorită impactului financiar pe care îl generează, de circa 600 milioane lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
speciale
indexare
actualizare
guvern
primari