DOCUMENT Clotilde Armand vrea să preia Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău de la Nicușor Dan

DOCUMENT Clotilde Armand vrea să preia Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău de la Nicușor Dan
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2021

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a promis că va reveni cu un proiect privind trecerea în administrarea ADP Sector 1 a Parcului Cișmigiu și a Parcului Herăstrău, după ce marți consilierii PSD și PNL au respins în ședința Consiliului Local un act normativ care prevedea preluarea și reabilitarea și modernizarea acestor parcuri cu investiții totale 170 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Am primit multe mesaje de la cetățenii din Sectorul 1, inclusiv elevi de liceu, despre situația deplorabilă în care se află parcurile Cișmigiu și Regele Mihai I (fost „Herăstrău”). În urmă cu câteva săptămâni am avut o discuție cu domnul Primar General Nicușor Dan pentru a putea începe demararea lucrărilor de reabilitarea și modernizarea a acestor parcuri, aflate în proprietatea publică a Municipiului București”, spune Clotilde Armand.

Documentul poate fi văzut aici.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Clotilde Aramand a mai scris că va reveni cu proiectul de preluare a celor două parcuri în administrarea ADP Sector 1 ”până când toți consilierii PNL și PSD vor înțelege că politica înseamnă să le pese de oameni”.

De ce vrea Clotilde să îi ia parcurile lui Nicușor

”Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd în buruieni și gropi, spațiile verzi, mobilierul urban și locurile de joacă și a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I și a Parcului Istoric Cișmigiu, este necesară intervenția de urgență a autorității publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale cât și în vederea reamenajării și sistematizării acestora”, arată proiectul în expunerea de motive.

”Buget absurd”

Investițiile pentru cele două parcuri sunt estimate la 170 de milioane de lei, 109 milioane lei pentru parcul Herăstrău (Regele Mihai) și 61 milioane lei pentru Parcul Cișmigiu, potrivit proiectului de hotărâre respins marți.

Raed Arafat vorbește despre ”un fenomen”: cum au fost prinși zeci de români care veneau din Marea Britanie cu certificate false de vaccinare sau de trecere prin boală CITEȘTE ȘI Raed Arafat vorbește despre ”un fenomen”: cum au fost prinși zeci de români care veneau din Marea Britanie cu certificate false de vaccinare sau de trecere prin boală

Fostul deputat PSD Petre-Florin Manole a precizat că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a vrut să plătească 48.000.000 lei pe arbori, gazon și garduri vii și de asta consilierii locali social-democrați au picat proiectul la vot.

„Clotilde Armand a vrut să dea 48.000.000 de lei pe arbori, gazon și garduri vii. Asta lipsea în sectorul 1, în rest aveam de toate, gunoaiele au dispărut, investițiile merg superb... După ce și-a dovedit incompetența în administrație, Armand mai cerea spre distrugere și Parcul Herăstrău și dorea votul consiliului local pentru un buget enorm și absurd. Evident, consilierii locali din PSD au votat împotrivă. Proiectul a picat. Risipa de bani publici a fost evitată”, a scris Petre-Florin Manole.

Armand: Sunt cifrele Gabrielei Firea

Clotilde Armand i-a răspuns lui Manole pe Facebook și a spus că ”estimarea acestor costuri a fost facută de specialiști din Compania de Dezvoltare Durabilă a PMB în mandatul doamnei Firea”

”Sunt cifrele ei. Studiile erau contractate de ea. Să înțeleg că nu le-ați votat pentru că nu sunteți de acord cu colega dvs. de partid? Probabil prețurile sunt x2. Așa cum obișnuia PSD să înmulțească orice estimare de cost. Noi am solicitat niște costuri mai mici. Oricum, sunteți direct responsabil acum pentru starea deplorabilă a parcurilor Cișmigiu și Herăstrău prin votul împotrivă”, a spus Armand.

viewscnt
Afla mai multe despre
clotilde armand
primăria sectorului 1
parcul cișmigiu