Efectul Coronavirus - Ministerul Mediului: Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte

Efectul Coronavirus - Ministerul Mediului: Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2020

Concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită în Capitală în ultima săptămână, iar după evaluarea datelor se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea București este traficul rutier, potrivit Ministerului Mediului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte! În ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi, au existat unele perioade de creștere orară a particulelor PM10 și NO2, dimineața, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, însă amplitudinea acestor creșteri a fost mult sub valorile obișnuite. După după evaluarea datelor, se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea București este traficul rutier. Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune", arată instituția.

FOTO Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale vândute cu 500 lei cutia UPDATE eMAG reacționează, produsul a fost trecut \ CITEȘTE ȘI FOTO Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale vândute cu 500 lei cutia UPDATE eMAG reacționează, produsul a fost trecut "indisponibil". Contractul cu seller-ul a fost reziliat, eMAG va suporta diferența

Luni, la stația de la Cercul Militar, la ora 11:00, concentrația de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate de stația de monitorizare de la Fundata, județul Brașov, sau cea de la Semenic, județul Caraș-Severin, ambele amplasate în vârf de munte. Spre comparație, luni, 3 martie, la aceeași stație și aceeași oră, concentrațiile au înregistrat 130,64 micrograme, conform Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
poluare
munte
virus