FOTO Polițistul Marian Godină își face public salariul: Vă las să trageți singuri concluzia !

FOTO Polițistul Marian Godină își face public salariul: Vă las să trageți singuri concluzia !
scris 20 mar 2017

Polițistul Marian Godină, devenit cunoscut datorită postărilor publicate pe pagina de Facebook, a prezentat astăzi o fotografie cu fluturașul de salariu din ultima lună, după 11 ani de activitate.

Fluturașul arată că a primit 2.816 lei, după ce i-a fost oprită suma de 229 de lei pentru plata telefonului personal.

Godină a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“ din Brașov și Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ din Câmpina.

"Pentru că e tot e astăzi Ziua Fericirii, m-am dus să îmi iau fluturașul de salariu. Se temeau unii că polițiștii au salarii nesimțite și chiar îmi cereau să spun ce salariu am. Ăsta e salariul meu pe care l-am luat pe 14 martie, pentru luna februarie. Vă las să studiați și să trageți singuri concluzia. E mult sau puțin, după aproape 11 ani de poliție?", scrie Marian Godină, care postează și fluturașul de salariu pentru luna februarie, din care reiese că a încasat 2.816 lei.

VIDEO & FOTO O scrisoare-capcană a explodat la sediul FMI CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO O scrisoare-capcană a explodat la sediul FMI

El precizează, pentru a nu se interpreta că vrea "să inducă în eroare", că i-a fost oprită suma de 229 de lei pentru plata telefonului personal.

"Deci fără telefon, la total acordat pe card ar fi fost 3045 lei. Da, știu, trebuie să îmi fac un abonament de telefonie mai convenabil", mai spune polițistul Marian Godină.

FOTO Polițistul Marian Godină își face public salariul: Vă las să trageți singuri concluzia !

Peste 1.200 de polițiști au protestat, joi, la sediile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor și a sporurilor, ei mergând în marș până la sediul Guvernului. Polițiștii au anunțat atunci că vor ieși din nou în stradă, nemulțumiți de majorările salariale propuse de Ministerul de Interne, în condițiile în care în discuțiile anterioare li s-au promis creșteri salariale de peste 800 de lei, iar la negocierile de joi ministrul de Interne le-a spus că vor primi un bonus la salariu între 100 și 300 de lei, de la 1 aprilie.

FOTO Versiunea clasică a jocului Monopoly își schimbă pionii după 82 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Versiunea clasică a jocului Monopoly își schimbă pionii după 82 de ani

Liderul Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, Cosmin Andreica, declara că aproximativ 40.000 de polițiști sunt plătiți cu salariul minim de 1.450 de lei, în care sunt introduse sporuri sub formă de sume compensatorii. Liderul sindical precizt că polițiștii sunt din ultima categorie bugetară, iar salariile lor au crescut din 2008 până în prezent doar cu 59 de lei.

Ministrul Carmen Dan declara, în urma discuțiilor cu liderii sindicali ai polițiștilor, că aproximativ 80.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de majorările salariale decise după discuțiile cu reprezentanții angajaților MAI care au protestat în fața sediilor MAI și Ministerului Muncii, majorările reprezentând un efort bugetar de 13 milioane de lei lunar. Ministrul de Interne a mai anunțat că s-a convenit devansarea termenului de acordare a salariului de merit pentru polițiști din luna august în luna aprilie. În plus, s-a decis eliminarea diferențelor de salarizare între medicii militari din cadrul ministerului și medicii civili.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
godina
salariu
fluturas