Germania leagă pensiile de salarii

Germania leagă pensiile de salarii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Guvernul german va introduce o schemă de pensii suplimentare ce vizează investiții în piețele de capital, pentru a se asigura că pensiile rămân legate de evoluția salariilor, conform unui proiect de lege consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sistemul de pensii al țării este din ce în ce mai mult sub presiune, pe fondul adâncirii decalajului între salarii și pensii din cauza schimbărilor demografice, milioane de persoane din generația „baby boomer”, născuți între anii ’50 și mijlocul anilor ’60, urmând să se pensioneze, arată Agerpres.

După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor sunt DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți CITEȘTE ȘI După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor sunt DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți

„Sistemul trebuie să rămână corect pentru generațiile viitoare, atât pentru cei care beneficiază ca pensionari, cât și pentru cei care finanțează sistemul. De aceea sistemul nostru de pensii trebuie actualizat”, a afirmat marți ministrul german de Finanțe, Christian Lindner.

Obiectivul reformei este de a garanta un nivel al pensiei de cel puțin 48% din salariul mediu, până la finalul anilor ‘2030, permițând pensionarilor să-și mențină nivelul de trai după pensionare.

„Nivelul sistemului legal de pensii este garantat până în 2025. Vrem să-l asigurăm permanent și prin urmare am propus în lege să-l asigurăm legal până în 2039”, a explicat ministrul Muncii, Hubertus Heil.

Angajații Loteriei Române declanșează proteste CITEȘTE ȘI Angajații Loteriei Române declanșează proteste

Pentru a atenua povara pe termen lung asupra contributorilor, un fond suveran permanent de investiții va fi înființat, în vederea achiziționării de acțiuni de pe piețele bursiere globale, utilizând împrumuturi de la bugetul federal și transferuri de fonduri guvernamentale.

În prima fază, Guvernul german vrea să se împrumute anul acesta cu 12,5 miliarde de euro (13,56 miliarde de dolari) pentru așa numitul „Generational Capital”, pentru a investi pe piețele de capital.

Suma va crește anual cu 3%, în linie cu estimările privind creșterea salariilor, fiind planificați 15 miliarde de euro până în 2028, a explicat Lindner.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
salarii