România - cea mai mare pondere din UE a tinerilor care nu vor să muncească. Care s-a și dublat

România - cea mai mare pondere din UE a tinerilor care nu vor să muncească. Care s-a și dublat
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2024

România are cea mai mare pondere a tinerilor (de 15-29 de ani) care nu vor să muncească din întreaga Uniune Europeană. Vestea și mai proastă este că în ultimii 10 ani această pondere aproape că s-a dublat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sute de mii de români și-au părăsit locurile de muncă în 2021, ca parte a „Marei Demisioneli”. Până acum, s-au scris multe despre moartea culturii girlboss și sfârșitul ambiției . În plus, o nouă cercetare de la City & Guilds a descoperit că unul din zece tineri britanici care nu au intrat pe piața muncii nici n-au de gând s-o facă, arată Hotnews.

Ultimele date - Vânzările de mașini full electrice au crescut. Ce se întâmplă însă cu prețurile CITEȘTE ȘI Ultimele date - Vânzările de mașini full electrice au crescut. Ce se întâmplă însă cu prețurile

Problema tinerilor care nici nu studiază și nici nu lucrează este menționată și în lucrarea INS „Tendințe sociale”.

„​Un factor îngrijorător pe piața muncii din România este reprezentat de numărul de tineri cu vârsta între 15 și 24 ani care nu sunt ocupați și nici nu urmează o formă de educație sau formare, concept cunoscut sub abrevierea din limba engleză NEET (Not in Employment neither in Education or Training).

FOTO INEDIT - Prins cu trotineta pe Autostrada Soarelui CITEȘTE ȘI FOTO INEDIT - Prins cu trotineta pe Autostrada Soarelui

Acest segment de populație reprezintă o categorie particulară de persoane inactive economic. Rata NEET semnalează dificultăți în tranziția de la sistemul de educație la piața muncii. În anul 2022, rata tinerilor care nu erau încadrați profesional și nu urmau niciun program educațional sau de formare a fost de 17,5%, cei mai afectați fiind tinerii din mediul rural (23,1%) și persoanele de sex feminin (20,9%).”, arată cercetarea Statisticii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
tineri
ue