Guvernul mai alocă aproape jumătate de miliard primăriilor, pentru facturi la încălzire și servicii sociale. Banii ceruți de Nicușor Dan pentru 2022 sunt încă ”în analiză”

Guvernul mai alocă aproape jumătate de miliard primăriilor, pentru facturi la încălzire și servicii sociale. Banii ceruți de Nicușor Dan pentru 2022 sunt încă ”în analiză”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2021

Guvernul a decis alocarea din Fondul de rezervă bugetară alocarea a 476,5 milioane de lei pentru 105 unități administrativ-teritoriale din toate județele. Potrivit Guvernului, fondurile se alocă pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

De ce este important: Luna trecută, Guvernul a alocat 310 milioane de lei, tot din Fondul de rezervă bugetară, pentru mai multe municipii, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. Pentru Primăria Capitalei, care a solicitat aproape 1 miliard lei, nu au fost alocate sume din cauza întârzierii cu care a venit solicitarea, potrivit Executivului.

Guvernul susține acum că a avut în vedere solicitările depuse de unitățile administrativ-teritoriale la Ministerul Dezvoltării pentru anul în curs.

România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate CITEȘTE ȘI România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, arată că fiecare consiliu județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane lei.

Consiliul Județean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane lei, iar, în județul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât și municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei, a adăugat ministrul, precizând că reședința de județ din Harghita a primit sprijin financiar la o alocare precedentă, astfel că suma de 5 milioane lei a fost distribuită între celelalte localități din județ.

Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. \ CITEȘTE ȘI Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. "Este cel mai bun moment să punem Sănătatea pe primul plan și să ne unim cu toții!"

Totodată, Guvernul promite că până la sfârșitul anului va continua să aloce fonduri unităților administrativ-teritoriale care au nevoie de sprijin financiar, în baza solicitărilor transmise Ministerului  Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

”De asemenea, la nivelul Guvernului sunt în analiză solicitările pentru anul viitor transmise de Primăria Generală a Capitalei și de alte unități administrativ-teritoriale, în scopul acordării subvenției pentru energia termică”, transmite Executivul.

După o discuție cu premierul Ciucă, edilul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că nu a cerut bani de la Guvern pentru acest an și a menționat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022, deoarece la sfârșitul acestui an municipalitatea nu o să mai aibă niciun ban în cont.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
primari
alocare
bani
incalzire
facturi
iarna
nucuresti
nicusor dan
2022