Ministrul Educației constată: Avem 250.000 de elevi fără acces la tehnologie

Ministrul Educației constată: Avem 250.000 de elevi fără acces la tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, afirmă că sunt aproximativ 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie și care nu pot urmări cursurile online din această perioadă, precizând că ministerul va lua măsuri în cazul în care și din toamnă va exista o asemenea situație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Monica Anisie a declarat duminică, la Digi 24, că pentru elevii care nu au acces la tehnologie în această perioadă, unitățile de învățământ trebuie să transmită acestora resurse de învățare și fișe de lucru, scrie News.ro.

Șoferii și pasagerii Uber vor fi obligați să poarte măști CITEȘTE ȘI Șoferii și pasagerii Uber vor fi obligați să poarte măști

“Ministerul Educației a elaborat o instrucțiune, aceasta are două componente, pe de o parte se referă la acei elevi care au posibilitatea de a participa la cursurile online, deci dețin o tabletă, un laptop și așa mai departe și aceste lecții vor continua și cea de-a doua parte a instrucțiunii prevede măsuri pentru acei elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceștia, unitățile de învățământ împreună cu inspectoratele școlare trebuie să transmită elevilor resurse de învățare și fișe de
lucru pe toată această perioadă în care nu au acces la tehnologie”, a spus ministrul Educației.

Ea a precizat că aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie.

“Acum vreo două, trei săptămâni, înainte de vacanța de Paște chiar Consiliul Național al Elevilor a venit și a spus că 60% dintre elevi au participat la lecțiile online. Am avut și eu această curiozitate să văd câți anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele școlare să prezinte o situație acum după această instrucțiune, să vedem dacă s-au îmbunătățit sau nu participările elevilor. (…) Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educației. Avem în sistemul de educație peste trei milioane de elevi și avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceștia, Ministerul Educației se pregătește să intervină pentru ca la toamnă dacă există din nou o astfel de situație, să nu mai fim puși în fața….”, a transmis ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat că va primi din partea inspectoratelor școlare și o situație a cadrelor didactice care nu au acces la tehnologie.

Anisie le-a mai spus elevilor că vor încheia cu bine anul școlar.

“Îi asigur că vom încheia anul școlar cu bine și voi lua toate măsurile de siguranță pentru a preveni infectarea cu Covid-19 atunci când cei de clasele a VIII-a sau a XII-a vor reveni în unitățile de învățământ. De aceea, îi asigur și pe părinți că voi solicita unităților de învățământ și inspectoratelor școlare să colaboreze cu direcțiile de sănătate publică, iar ordinul comun pe care îl voi realiza cu ministrul Sănătății, va prevedea în mod explicit și responsabilitatea direcției de sănătate publică și cred că putem face lucruri bune în această perioadă în așa fel încât elevii să se simtă în siguranță”, a explicat ministrul Educației.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul educației
elevi