Un număr de 21 de angajați ai Curții de Conturi, în general din activitatea de audit, vor participa, la Barcelona, la un curs de vară pe tema ajutorului de stat cu numele "Ajutor de stat - Concepte, Principii, Execeptări și Linii directoare", potrivit informațiilor Profit.ro. La cursul de la Barcelona, experți vor fi un profesor de la Universitatea din Maastricht, o avocată din Polonia specializată în ajutor de stat și atașatul pentru ajutor de stat al reprezentanței permanente a Ungariei la Bruxelles.
Curtea de Conturi nu este singura instituție a statului care vrea să organizeze deplasări pentru angajați pe bani europeni, după cum a prezentat recent Profit.ro.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Costurile acestui demers sunt susținute din fonduri europene, dar și din fonduri de la bugetul de stat. Taxa de participare la curs se ridică la 3.380 euro (fără TVA) de persoană.
Deplasarea are loc în perioada 19-24 august, iar cursul este programat pe 20-23 august.
Nu este clar în ce măsură Curtea de Conturi, înainte de a organiza deplasarea la Barcelona a acestui număr angajați, a căutat variante mai puțin costisitoare, cum ar fi solicitarea de specialiști care să țină cursuri în România.
Minivacanțe de peste 2 milioane de lei la Finanțe - Cursuri de atingere a stării de "flow", conversații dificile, cum să spună NU și cum să prindă "hoții de timp"
Recent, Profit.ro a anunțat că zeci de angajați ai Ministerului Finanțelor ar urma să participe la sesiuni de team building în afara Bucureștiului, cu activități precum „desen back to back”, „corpul cuvintelor”, „atenție, cade!”, „construiți poduri, nu pereți”, „vânătoarea comorii”, „câmpul minat”, „podul lui Da Vinci”, „radio play”, precum și la traininguri, tot în afara Capitalei, în domenii precum: managementul timpului, al priorităților și al energiei psihice; antrenarea stării de flux (flow)/experiența optimală pentru creșterea concentrării și a eficienței muncii; asertivitate și conversații dificile; rolul și importanța feedback-ului.
CITEȘTE ȘI Retragerea ghețarilor andini este un fenomen fără precedent în istoria civilizației umanePentru cele 6 sesiuni de team building vor fi organizate deplasări în afara Bucureștiului, pe durata a 5 zile, cu patru nopți de cazare, în perioada luni-vineri a săptămânii. Pentru sesiunile de training, vor fi organizate deplasări în afara Bucreștiului, cu durata de 4 zile și 3 nopți de cazare, în intervalul luni-joi.