Republica Moldova și România vor semna un acord privind echivalarea actelor de studii

Republica Moldova și România vor semna un acord privind echivalarea actelor de studii
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2020

Republica Moldova și România vor semna Acordul cu privire la echivalarea actelor de studii, potrivit unei declarații a ministrului moldovean al educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, citat de Moldpres și Radio Chișinău.

Șarov a precizat într-o emisiune televizată luni seara că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) de la Chișinău a pregătit deja documentul, acesta urmând a fi expediat pentru avizare la București, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Restricții pentru cetățenii care vin din țări cu indice de infectare peste cel al României CITEȘTE ȘI VIDEO Restricții pentru cetățenii care vin din țări cu indice de infectare peste cel al României
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Sper ca într-o scurtă perioadă să treacă prin procedurile de avizare și să fie benefic cetățenilor Republicii Moldova și cetățenilor români. Celor care au avut până acum diplome de 10 sau de 11 clase și nu aveau diploma de bacalaureat le era recunoscută diploma în România numai dacă aveau și o diplomă de studii superioare. Acum, în baza semnării acestui act, celor care au diplomă de 10 și de 11 clase le va fi recunoscut actul de studii", a spus Igor Șarov.

Oficialul moldovean s-a referit și la recunoașterea diplomelor de până la Procesul de la Bologna și după, indicând că, în cazul în care instituția este acreditată, acestea vor fi recunoscute de asemenea și în România. "Alt exemplu: titlurile de doctor în științe, în cazul în care în Republica Moldova sunt confirmate de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, diplomele se echivalează după toate procedurile din România", a menționat titularul MECC.

viewscnt
Afla mai multe despre
studii
republica moldova