Sute de harghiteni își vor pierde locurile de muncă: Vor fi închise o fabrică de textile și una de mobilă

Sute de harghiteni își vor pierde locurile de muncă: Vor fi închise o fabrică de textile și una de mobilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Peste 350 de harghiteni își vor pierde locurile de muncă în acest an. Aceștia sunt angajații unei fabrici de mobilă din Odorheiu Secuiesc și ai unei fabrici de textile din Toplița. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conducerile societăților au anunțat AJOFM Harghita că din cauza crizei economice sunt nevoite să-și înceteze activitatea vara aceasta, a declarat șeful serviciului Analiza pieței muncii din cadrul AJOFM, Jano Edit, citat de Radio Târgu Mureș.

INFOGRAFICE Sectorul public, tot mai neatractiv pentru tineri. Mediu de lucru anost CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Sectorul public, tot mai neatractiv pentru tineri. Mediu de lucru anost

„Se demarează, la Odorheiu Secuiesc, disponibilizări în fabrica de mobilă, aproximativ 160 de persoane până în august-septembrie. Fabrica ne-a informat că au crescut cheltuielile pe materii prime, pe salarii și că nu mai au comenzi. Ieri am fost notificați de o firmă din industria textilă din Toplița, unde în cursul lunilor iulie-august, o să fie între 70 și 100 de disponibilizați. Acolo, fiind comenzi la export, nu mai au solicitări”, spune Jano Edit.

Grupul Lactalis România, care mai are unități de producție în județele Alba, Suceava, Covasna și Ilfov, a decis disponibilizarea, din toamnă, a peste 90 de angajați din Miercurea Ciuc, mai spune reprezentantul AJOFM Harghita.

Muncitori români \ CITEȘTE ȘI Muncitori români "la negru" pe șantierul legendarului stadion Camp Nou din Barcelona

„Grupul Lactalis a trimis în șomaj în Harghita 10 persoane, ceea ce pe țară nu este concediere colectivă, dar noi o să încercăm să le găsim un loc de muncă colectorilor de lapte. Iar Lactate Harghita nu ne-a notificat încă, legat de concedieri, care se vor vace probabil în luna octombrie. Deja sunt firme care ar putea prelua o parte din cei 93 de angajați”, explică Jano Edit.

viewscnt
Afla mai multe despre
harghita
concedieri