Trezoreria va accepta plata online prin card, fără comision, a taxelor și impozitelor

Trezoreria va accepta plata online prin card, fără comision, a taxelor și impozitelor
scris 11 feb 2016

Trezoreria Statului va accepta plata online prin card, fără comision, a tuturor tipurilor de impozite și taxe, atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice. Implementarea tehnică a sistemului este estimată să dureze maximum trei luni. 

Pentru plata online a impozitelor, Ministerul Finanțelor a semnat un acord de licențiere a Trezoreriei ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro, proiectul, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei, urmând să fie finanțat din fonduri europene.

"E un pas important pe care Ministerul Finanțelor îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceștia își vor putea plăti taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil. Consider că ușurința cu care ne plătim taxele și impozitele este esențială pentru o colectare mai eficientă și pentru creșterea gradului de conformare voluntară", a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

La rândul său, Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România, arată că licențierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăți cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială.

Firmele și persoanele fizice ar fi trebuit să efectueze operațiuni online sau plăți cu cardul, de taxe și impozite, la Trezorerie din 2015, după cum promiteau guvernanții în 2014.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trezorerie
impozite
card
online
plata