Temerile legate de securitate au descurajat utilizatorii de Internet din România să cumpere online

Temerile legate de securitate au descurajat utilizatorii de Internet din România să cumpere online
scris 8 feb 2016

Unul din cinci utilizatori de Internet nu a cumpărat anul trecut bunuri sau servicii online pentru uz privat, din cauza temerilor legate de securitate, în special în România (35%), Suedia (34%), Portugalia (30%) și Franța (29%), arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, temerile legate de securitate au descurajat 19% din utilizatorii de Internet de la cumpărături online.

De asemenea, aceste temeri au determinat unul din cinci utilizatori de Internet să nu folosească servicii bancare electronice, în special în Germania (27%), Portugalia (26%) și Italia (24%). La nivelul Uniunii Europene, temerile legate de securitate au descurajat 18% din utilizatorii de Internet să folosească servicii de Internet banking, în timp ce în România procentajul este de 10%.

Utilizarea unui dispozitiv mobil printr-o conexiune wireless, din alt loc decât de acasă, a fost limitată sau evitată, din cauza temerilor legate de securitate, de 13% din utilizatorii de Internet din UE. Cel mai mare procentaj de utilizatori îngrijorați din această cauză s-a înregistrat în Olanda (22%), Letonia 921%) și Spania (20%), Italia (19%) și România (18%).

Quickmobile a vândut peste 11.000 de ceasuri inteligente în 2015. Cel mai scump, 80.000 lei CITEȘTE ȘI Quickmobile a vândut peste 11.000 de ceasuri inteligente în 2015. Cel mai scump, 80.000 lei

Eurostat a publicat aceste informații cu prilejul celebrării, în 9 februarie, a Zilei Siguranței pe Internet.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
cumparaturi online
internet
securitate