VIDEO Ciolacu: Finanțăm Ministerul Educației cu peste 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi

VIDEO Ciolacu: Finanțăm Ministerul Educației cu peste 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Guvernul va aproba finanțarea cu peste 200 de milioane de euro a Ministerului Educației pentru reabilitarea școlilor, astfel încât să devină unități de învățământ moderne și cu consum energetic redus, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Aprobăm azi și o decizie importantă pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi în România. Finanțăm Ministerul Educației cu peste 200 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru reabilitarea școlilor, astfel încât să avem unități moderne și cu un consum energetic redus", a anunțat Ciolacu, la începutul ședinței săptămânale a Guvernului, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Așteptându-se să greșească la recalcularea pensiilor, guvernanții vor să îi scutească pe pensionari de returnarea eventualelor sume primite în plus CITEȘTE ȘI Așteptându-se să greșească la recalcularea pensiilor, guvernanții vor să îi scutească pe pensionari de returnarea eventualelor sume primite în plus
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Premierul a precizat că Guvernul va discuta și parteneriatul dintre Ministerul Educației și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de un miliard de dolari, pe zece ani.

"Cu acești bani creștem accesul la învățământ de calitate pentru cel puțin 300.000 de elevi din ciclul primar și gimnazial. În plus, susținem 100.000 de elevi din învățământul profesional să continue studiile în formele de studiu postliceal. Și 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin", a explicat Marcel Ciolacu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul educației
scoala verde
ciolacu