VIDEO Furie în China: Oamenii petrec 1 Mai în lockdown

VIDEO Furie în China: Oamenii petrec 1 Mai în lockdown
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2022

China va intensifica măsurile de combatere a COVID-19 făcând obligatorii noi teste, au anunțat sâmbătă autoritățile de la Beijing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Decizia vine în prima zi a minivacanței cu ocazia Zilei Muncii. De obicei, chinezii profită de aceste zile libere pentru a călători în întreaga țară, însă cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus de la începutul lui 2020 îi obligă pe mulți să rămână acasă, informează Agerpres.

Ca răspuns la varianta extrem de contagioasă Omicron, autoritățile chineze și-au intensificat politica "zero COVID", efectuând testări în masă și impunând lockdown-uri de îndată ce apar primele cazuri. Aceste măsuri stricte au dus la o încetinire a economiei țării și la o frustrare crescândă în rândul populației.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Beijingul a anunțat sâmbătă că, în urma acestei minivacanțe de cinci zile, accesul în spațiile publice va fi în continuare restricționat. Începând din 5 mai, un test COVID negativ efectuat în ultima săptămână va fi obligatoriu pentru a intra în "numeroase locuri publice și pentru a lua mijloacele de transport în comun", potrivit unui anunț publicat pe contul de WeChat al capitalei.

Pentru activități precum evenimentele sportive și călătoriile în grup, participanții vor trebui să prezinte, de asemenea, un test COVID negativ efectuat în ultimele 48 de ore, precum și dovada că au fost complet vaccinați.

China a înregistrat peste 10.700 de noi cazuri pozitive în întreaga țară, aproape toate în Shanghai, capitala sa economică.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Metropola din estul Chinei, aflată în lockdown de aproape o lună, a raportat sâmbătă peste 10.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, aproape jumătate din numărul zilnic de cazuri înregistrat la începutul lunii aprilie.

La Beijing, numărul cazurilor a crescut la 54, potrivit Comisiei Naționale pentru Sănătate. Testele pentru depistarea COVID-19 vor fi gratuite pentru rezidenți începând de marți, au precizat mass-media de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
virus