Soros îl critică dur pe Trump la forumul de la Davos: un "ucenic-dictator" care va eșua în mandatul său

Soros îl critică dur pe Trump la forumul de la Davos: un "ucenic-dictator" care va eșua în mandatul său
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2017

Miliardarul american George Soros, foarte ostil față de Donald Trump, l-a criticat dur pe noul președinte al SUA cu doar câteva ore înainte de învestirea acestuia, catalogându-l drept un "ucenic-dictator" care va eșua în mandatul său, va submina influența Washingtonului în lume și va genera un război comercial, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ca în fiecare an, miliardarul a invitat la un hotel de lux din stațiunea elvețiană Davos șefi de companii și jurnaliști, ce participă la Forumul de la Davos, o reuniune a elitei economice mondiale, scrie News.ro.

Cu o voce uneori ezitantă, miliardarul octogenar, susținător fervent al democratei Hillary Clinton în campania electorală americană, a lansat atacuri dure la adresa lui Donald Trump, pe care îl consideră un "ucenic-dictator"  care va fi blocat, cel mai probabil, de sistemul de control reciproc al puterilor din SUA.

"Nici nu se aștepta să câștige (alegerile n.r.), a fost surprins și el, era ocupat cu promovarea propriei mărci (...) și doar după ce a fost ales a început să se gândească serios la ce va face", a afirmat Soros.

Valoarea activelor deținute de George Soros s-a redus cu circa 1 miliard de dolari după alegeri, potrivit relatărilor din presă.

Tabloul accidentelor rutiere: Cinci români mor zilnic. 90% din drumuri au o singură bandă pe sens, dar numărul victimelor crește mai ales pe autostrăzi CITEȘTE ȘI Tabloul accidentelor rutiere: Cinci români mor zilnic. 90% din drumuri au o singură bandă pe sens, dar numărul victimelor crește mai ales pe autostrăzi

"Va eșua (în mandatul său n.r.), pentru că ideile sale sunt contradictorii în esență", a spus Soros, menționând că membrii anturajului lui Trump vor susține interese divergente.

Chiar dacă piețele financiare par să salute victoria lui Trump, situația nu va dura mult timp, pentru că piețele nu apreciază incertitudinea, consideră miliardarul american.

Soros a mai declarat, la Bloomberg TV, că Trump pregătește un război comercial cu China și a avertizat că, atunci când Statele Unite sunt prea preocupate de bătălia politică internă, situație care s-ar putea înregistra în mandatul lui Donald Trump la Casa Albă, "influența pozitivă (a Washingtonului) în lume, în favoarea societății deschise, oricât de imperfecte ar fi, se va stinge și acest lucru va avea efecte profunde în Europa și în alte părți ale lumii".

viewscnt
Afla mai multe despre
george soros
donald trump