STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției. Licitația a fost câștigată de o firmă de Sibiu pentru aproape 28 milioane lei

STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției. Licitația a fost câștigată de o firmă de Sibiu pentru aproape 28 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 mai 2024

Con-A Operations Sibiu a câștigat o licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru proiectarea și construirea unui imobil cu destinație de centru de date TIER IV în localitatea Giroc (județul Timiș). Estimat la 35,6 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru suma de 27,75 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

La procedură s-au înscris Construcții Erbașu și asocierile formate din Asgo Telecom (lider) și Radcom, T.T.&CO Solaria Grup (lider), Euras și Atelierul Arhitext, respectiv Constructim (lider) și ETA2U.

"Achizitia are ca obiect proiectarea și execuția de lucrări pentru realizarea unui centru de date și spații administrative cu destinatia de "IMOBIL CU DESTINAȚIE SPECIALĂ – CENTRU DE DATE TIER IV", în vederea desfășurării în condiții optime a activităților curente ale instituției și va permite acomodarea infrastructurii tehnice, a sistemelor informatice si de monitorizare/management precum și a echipelor de administrare, inclusiv personalul care îl va deservi", scrie în anunțul de participare al licitației.

Piața asigurărilor a depășit 18 miliarde de lei în 2023. Solvabilitatea companiilor este supraunitară, dar polițele auto domină veniturile. Vulnerabilitate la RCA CITEȘTE ȘI Piața asigurărilor a depășit 18 miliarde de lei în 2023. Solvabilitatea companiilor este supraunitară, dar polițele auto domină veniturile. Vulnerabilitate la RCA

Lucrările de execuție se referă la construirea imobilului centru de date și spații administrative cu regim de înălțime P+2E+Eth.

"Lucrările de execuție se referă inclusiv la amenajări exterioare ale curții, împrejmuirea incintei la limita de proprietate, bazin subteran pentru rezerva de apă, toate instalațiile aferente, racorduri și branșamente care să asigure funcționalitatea dorită. Infrastructura și suprastructura de rezistență a clădirii se compun din: fundații tip radier general din beton armat, cadre de beton armat, realizate din stâlpi de beton armat și planșee alcătuite din grinzi și plăci; scările se vor realiza în varianta de beton prefabricat, iar compartimentările interioare din materiale ușoare de tip gips-carton", mai scrie în anunț.

FOTO - CITR prezintă cauzele falimentului Euroins: prea mult RCA, prea puține rezerve și contractul de reasigurare cu EIG Re, în urma căruia au fost transferate din companie active financiare de peste 1,5 miliarde de lei CITEȘTE ȘI FOTO - CITR prezintă cauzele falimentului Euroins: prea mult RCA, prea puține rezerve și contractul de reasigurare cu EIG Re, în urma căruia au fost transferate din companie active financiare de peste 1,5 miliarde de lei

Clădirea va fi echipată cu sistem de voce-date, sistem detecție si semnalizare incendiu, sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de avertizare la efracție a clădirii, sistem BMS, racord telecomunicații din 2 direcții redundante.

Contractul se va derula pe o perioadă de16 luni de la data atribuirii.

După finalizarea lucrărilor, STS va livra centrul de date către Ministerul Justiției, fiind parte a proiectului "Dezvoltarea și optimizarea infrastructurii de date pentru sectorul judiciar – Justice Data Centers (J-DCs)", finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai multe detalii AICI.

Astra Asigurări, în faliment, scoate la licitație acțiunile deținute la PAID Romania. Care va fi prețul de pornire CITEȘTE ȘI Astra Asigurări, în faliment, scoate la licitație acțiunile deținute la PAID Romania. Care va fi prețul de pornire

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Broker RCA din Top 10, direct în faliment. Creanțele de recuperat de la asistenții în brokeraj, aproape 10 milioane lei CITEȘTE ȘI Broker RCA din Top 10, direct în faliment. Creanțele de recuperat de la asistenții în brokeraj, aproape 10 milioane lei

Înființată în anul 2022, Con-A Operations Sibiu a consemnat afaceri de 772,59 milioane de lei (+34% față de 2021) și un profit net de 55,66 milioane de lei (+106% față de 2021) în 2022.

Acționarii companiei sunt CON-A SRL - 51%, Mircea Vasile Bulboacă - 10%, Narcis Sorin Cristea - 10%, CON-A Investment Holding - 10%, Adrian Oros - 8%, Maria Croitorescu - 4%, Vasile Horațiu Ghilea - 4% și Constantin Cristian Manițiu - 3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
centru de date
contract
licitatie
ministerul justitiei
giroc
timis