STS va plăti către șase operatori suma de 34 milioane de euro pentru servicii de conectare

STS va plăti către șase operatori suma de 34 milioane de euro pentru servicii de conectare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 iun 2024

Ines Group, Vodafone Romania, Digi Romania, Telecomunicații CFR, Prime Telecom și Orange Romania au semnat trei contracte cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru furnizarea de servicii de comunicații de conectare, valoarea cumulată a acestora fiind de 33,8 milioane de euro, fără TVA, pentru 4 ani.

"Obiectul achiziției este reprezentat de serviciile de comunicații de conectare necesare pentru conectarea punctelor terminale ale utilizatorilor la punctele de prezență ale achizitorului. Achizitorul deține puncte de prezență principale în fiecare reședință de județ (Direcții Județene de Telecomunicații Speciale). (...) Disponibilitatea lunară a serviciilor asigurate de operatorii de comunicații trebuie să fie de minim 99,50%. Pentru acele puncte terminale ale beneficiarilor achizitorului pentru care trebuie asigurată suplimentar redundanța și reziliența serviciilor, soluția de conectare va conține o conexiune primară și o conexiune secundară, conexiuni care nu vor fi achiziționate de la același contractant pentru a beneficia de trasee și infrastructuri diferite, asigurându-se astfel lipsa oricărei corelări statistice între cele două valori ale disponibilităților", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Urmărește-ne și pe Google News

Lotul 1 al licitației a fost semnat cu Orange Romania, Prime Telecom, Digi Romania, Telecomunicații CFR, Vodafone Romania și Ines Group pentru suma de 30,895 milioane de euro, fără TVA.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Orange Romania, Digi Romania, Telecomunicații CFR și Vodafone Romania au semnat pentru lotul 2, valoarea contractului fiind de 839.664 euro, fără TVA.

Pentru suma de 2,065 milioane de euro, fără TVA, lotul 3 a fost adjudecat de Ines Group, Vodafone Romania, Digi Romania și Orange Romania.

Mai multe detalii despre atribuire AICI.

Manea, eMAG: Vom investi 900 milioane de lei, afacerile vor crește cu până la 15%, negociem preluarea unor companii, cumpărăm curierul Sprinter din Ungaria CITEȘTE ȘI Manea, eMAG: Vom investi 900 milioane de lei, afacerile vor crește cu până la 15%, negociem preluarea unor companii, cumpărăm curierul Sprinter din Ungaria

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
conectare
servicii
contracte
licitatie