Tranzacție semnată - noi acționari la Strix Solutions

Tranzacție semnată - noi acționari la Strix Solutions
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 apr 2019

Agenția media United Media Services, companie cu afaceri de 71,6 milioane de lei în 2017, condusă și controlată integral de Daniela Bulat, a intrat în acționariatul Strix Solutions, un producător de aplicații software, unde Bogdan Enoiu, șeful BV McCann-Erikson, una dintre cele mai mari agenții de publicitate din România, controlează un pachet de acțiuni de 25,36%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De asemenea, antreprenorul Adrian Stanciu, care în ultimii aproape 30 de ani a înființat, dezvoltat și vândut mai multe business-uri, cum ar fi Arexim, companie preluată de gigantul Xerox în 1997, și Kiwi Finance (fosta Gemini Capital Consult), cumpărată de fondul suedez de investiții Oresa Ventures, a fost cooptat în acționariatul Strix Solutions.

Grupul sud-african Naspers operează o nouă majorare consistentă de capital la eMAG.ro, Iulian Stanciu pierde ușor din participație CITEȘTE ȘI Grupul sud-african Naspers operează o nouă majorare consistentă de capital la eMAG.ro, Iulian Stanciu pierde ușor din participație

Potrivit datelor www.termene.ro, United Media Services are o participație de 1,45%, iar Stanciu - 0,73%.

Ceilalți acționari ai Strix Solutions sunt directorul IT al Cronoxy Soft, Marius Constantin Postolache, cu o participație de 24,64%, Marius Dan Mihăescu - 23,91%, fost CEO la GTS Telecom și KPNQwest România și Founding Partner la GapMinder Venture Partners, un fond de investiții.

De asemenea, 12AMTODAY Limited (Anglia, Liverpool) deține o participație de 31,73% din capitalul social al companiei. Înființată în octombrie 2014, 12AMTODAY Limited este controlată de Ștefan Mihailov și Adrian Dan, doi cetățeni români cu studii în domeniul artelor.

Tranzacție IT: Furnizorul clujean de soft AROBS semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI Tranzacție IT: Furnizorul clujean de soft AROBS semnează o nouă achiziție

Strix Solutions SRL București a fost înființată în luna martie 2018. Domeniul principal de activitate al firmei este servicii în tehnologia informației, respectiv "activități de realizare a softului la comandă (software orientat client)".

Pe rețeaua de socializare profesională LinkedIn, Strix Solutions se prezintă ca furnizând analize video pentru domeniile marketing și securitate, precum și servicii R&D, B2B, SaaS și integrare sistem pentru clienți IMM și enterprise.

Enoiu a fost cooptat în acționariat cu o cotă de 3,84% în prima parte a anului 2018, în urma unei majorări a capitalului Strix Solutions cu 40 lei, la 1.040 lei, subscrisă integral de șeful BV Mccann Erikson, operațiune însoțită și de o primă de emisiune de 69.260 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
enoiu
united media services
daniela dulat
adrian stanciu
arexim
xerox
kiwi
strix solutions
bv mccann-erikson