VIDEO Proteste de amploare în Franța. Peste 1.000 de persoane reținute, 55 de răniți

VIDEO Proteste de amploare în Franța. Peste 1.000 de persoane reținute, 55 de răniți
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2018

Peste o mie de persoane au fost reținute, sâmbătă, în Franța, iar la Paris, în urma ciocnirilor dintre protestatari și forțele de ordine, 55 de oameni au fost răniți. Tensiunile continuă pe marile artere ale Capitalei franceze, dar și în alte orașe din Hexagon, în timp ce la Bruxelles au fost înregistrate 400 de arestări din rândul „vestelor galbene”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În Franța au fost reținuți, percheziționați și chestionați peste 1.000 de oameni, iar 720 se află în custodia autorităților. Cât privește Parisul, aici au fost 737 de interpelări și peste 500, în custodie, scrie News.ro.

Dintre cei 55 de răniți de la Paris, trei fac parte din forțele de ordine.

Manifestări și ciocniri violente au loc, la această oră, și în Bordeaux, Toulouse, Marsilia, Nisa și Grenoble.

Modificarea Codului rutier din Italia îi pune în dificultate pe românii cu mașinile înmatriculate în țară CITEȘTE ȘI Modificarea Codului rutier din Italia îi pune în dificultate pe românii cu mașinile înmatriculate în țară

Punctele considerate nevralgice în Paris sunt Champs-Elysées, Piața Saint-Augustin și Trocadéro.

Pe Champs-Elysées, între manifestanții pacifiști s-au infiltrat unii violenți care au început să arunce cu diverse proiectile către forțele de ordine, care au ripostat cu jeturi de gaz lacrimogen.

În Piața Saint-Augustin au fost distruse o mașină și mai multe vitrine, iar un jurnalist Le Figaro a relatat că mulți dintre „vestele galbene” caută să părăsească Parisul, îndreptându-se spre gări.

Spre Piața Trocadéro au trecut 14 camioane ale CRS (forțele de ordine) și 2 blindate, a comentat un alt jurnalist al ziarului francez.

Baricade, incendieri, distrugerea unor vitrine de magazine și terase ale unor restaurante s-au numărat printre acțiunile „vestelor galbene”. În ripostă, forțele de ordine au apelat la tunuri cu apă, gaze lacrimogene, au intervenit cu blindate și au blocat mai multe artere importante ale Capitalei.

Scutieri și călare, polițiștii și jandarmii au intervenit pentru a dispersa mulțimea încă de dimineață, din jurul orei 09.00.

Prim-ministrul francez Edouard Philippe și ministrul de Interne, Christophe Castaner, s-au întâlnit sâmbătă de două ori, în cadrul celulei de criză organizate la Ministerul de Interne privind manifestările ce au purtat numele de „Actul patru”.

Fără a oferi prea multe detalii, Philippe a apreciat intervenția forțelor de ordine drept una remarcabilă. El a publicat mai târziu un mesaj pe Twitter, alături de fotografii cu reprezentanți ai forțelor de ordine: „Recunoștință, admirație și susținere”.

Protestatarii, mai scriu jurnaliștii francezi, vorbesc deja despre o întâlnire de „sâmbătă viitoare”, însă „depinde de ce va spune Macron”.

La Bruxelles, unde are loc o manifestare a „vestelor galbene” au fost făcute 400 de arestări, iar un polițist a fost rănit.

La ora publicării acestei știri, bulevardul Champs-Elysées era în mare parte evacuat.

Potrivit AFP, casa din l'île d'Ouessant a lui François de Rugy, ministrul Ecologiei și Dezvoltării Durabile, a fost vandalizată, noaptea trecută, mai multe mesaje anti-guvernamentale fiind scrise pe fațadă și ferestre.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
proteste
vestele galbene