VIDEO Un trident a înlocuit secera și ciocanul pe un monument la Kiev

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2023

Iuri Savchuk, directorul general al Muzeului Național de Istorie a Ucrainei pentru al Doilea Război Mondial, a sărbătorit ridicarea tridentului pe monumentul de la Kiev.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Este foarte frumos că am finalizat o anumită etapă a lucrărilor”, a declarat el. „Este o zi frumoasă, însorită, (râul) Nipru este sclipitor, nu există nicio alertă aeriană. Tridentul este pe scut. Glorie Ucrainei”, scrie News.ro.

Sculptorul tridentului, Oleksi Pergamenshchik, fluturând un steag ucrainean la bază, a declarat: „Glorie Ucrainei! Glorie eroilor! Glorie forțelor armate!”.

Veniturile Foxconn au scăzut în iulie, dar compania anticipează o revenire în trimestrul al treilea CITEȘTE ȘI Veniturile Foxconn au scăzut în iulie, dar compania anticipează o revenire în trimestrul al treilea

El a declarat ulterior pentru AFP: „Sunt fericit pentru că este exact cum trebuie - nu este prea mare, nu este prea mic, nu este prea subțire - este exact cum trebuie... Sunt recunoscător că mi s-a încredințat această sarcină și sper că națiunea ucraineană și poporul ucrainean vor fi mulțumiți”.

El a spus că plănuiește să urce mai târziu și să lucreze de pe un leagăn pentru a centra perfect tridentul și a finisa suprafața de oțel, astfel încât „să arate ca și cum [ar fi] fost acolo inițial”.

 

Costul total al înlocuirii secerei și ciocanului cu tridentul a fost raportat la 758.000 de dolari, plătiți din donații și sponsorizări și nu din fonduri de stat, relatează AFP.

Un sondaj realizat anul trecut de Ministerul Culturii a arătat că 85% dintre ucraineni au susținut eliminarea secerei și ciocanului.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie rusia