Adina Florea este propusă de ministrul Justiției pentru conducerea DNA

Adina Florea este propusă de ministrul Justiției pentru conducerea DNA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2018

Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, este propusă de ministrul Justiției pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vacant din 9 iulie, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DNA urmează să fie trimisă CSM, pentru avizul consultativ, apoi președintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcție. Pentru postul de procuror-șef al DNA au existat șase candidaturi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut de Ministerul Justiției, iar la scurt timp site-ul instituției nu a mai putut fi accesat, scrie News.ro.

Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Timp de mai mulți ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, ulterior ocupând și funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Guvernul a adoptat prima rectificare bugetară, motiv de dispută între Guvern și Președinție. Datele esențiale: creștere economică 5,5%, majorare a PIB la 945 miliarde lei și deficit 2,97% CITEȘTE ȘI Guvernul a adoptat prima rectificare bugetară, motiv de dispută între Guvern și Președinție. Datele esențiale: creștere economică 5,5%, majorare a PIB la 945 miliarde lei și deficit 2,97%

Propunerea ministrului Justiției va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, pentru obținerea avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui, în vederea numirii în funcția de conducere.

Ceilați cinci candidați pentru postul de procuror-șef al DNA au fost: Nicolae Lupulescu, procuror la Secția Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, detașat la Ministerul Apărării Naționale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, Gabriela Scutea de la Parchetul Curții de Apel Brașov, fost procuror general adjunct al României și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, Paula Tănase de la Parchetul Curții de Apel Galați, care  a candidat și în 2012 pentru conducerea DNA, Sorin Armeanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, și Andrei Bodean, procuror la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, care a instrumentat dosare vizându-i pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Interviurile susținute de cei șase candidați pentru postul de procuror-șef al DNA s-au desfășurat luni și marți la Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea că îi cunoaște pe unii dintre candidații înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că le cunoaște ”evoluțiile profesoinale”, dar și ”atitudinile etice, morale”.

Aceasta a fost cea de a doua selecție pentru conducerea DNA.

Prima selecție pentru postul de procuror-șef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunțul privind semnarea decretului de către președintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, ministrul Justiției nenominalizând niciunul dintre candidați. Cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost Florentina Mirică, procurorul șef al Serviciului combatere a corupției în justiție din DNA, procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul șef al Secției judiciare penale din DNA Elena Grecu și Cristian Lazăr, adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
adina florea