Antifrauda Fiscală: Prejudiciu de aproape 1 milion lei produs statului de un comerciant de articole pentru copii

Antifrauda Fiscală: Prejudiciu de aproape 1 milion lei produs statului de un comerciant de articole pentru copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2018

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au identificat o firmă cu sediul în sectorul 3 din București, specializată în comercializarea de cărucioare, mobilier și diverse accesorii pentru copii, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 952.703 lei, din care 410.846 lei impozit pe profit și 541.856 lei taxă pe valoarea adăugată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform inspectorilor, în perioada 2015–2017, firma s-a sustras de la obligația plății impozitului pe profit prin diminuarea bazei impozabile și a dedus nelegal TVA prin crearea de circuite economice fictive. Au fost înregistrate în evidența contabilă proprie achiziții fictive de bunuri și servicii de la 12 firme, cu care, în realitate, nu a avut vreo relație comercială.

De la jurnalul tipărit la jurnalul electronic. Saga încă neterminată a implementării aparatelor de marcat cu jurnal electronic în România CITEȘTE ȘI De la jurnalul tipărit la jurnalul electronic. Saga încă neterminată a implementării aparatelor de marcat cu jurnal electronic în România

Pentru îngreunarea identificării schemei au fost emise în total 643 de facturi cu valoare mai mică de 5.000 lei, pentru a justifica decontarea tranzacțiilor cu plăți fictive în numerar. 

Inspectorii au sesizat organele de urmărire penală.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
articole copii
carucioare