Adoptare în primă etapă: Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate semnificativ

Adoptare în primă etapă: Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate semnificativ
scris 25 sep 2019

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă va putea fi majorată de la 15,18 lei la 20 lei, conform unui proiect de lege adoptat miercuri de Senat.

De ce este important: Potrivit legislației în vigoare, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei.

Proiectul de lege a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și modifică Legea privind acordarea biletelor de valoare, după cum a relatat anterior Profit.ro.

Nouă facilitate introdusă de ANAF prin SPV CITEȘTE ȘI Nouă facilitate introdusă de ANAF prin SPV

"Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial", prevede textul inițiativei legislative, aprobate de senatori.

Conform inițiatorilor, "valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei".

Tot potrivit autorilor proiectului, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Prin comparație, în Spania valoarea tichetului este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franța este 11,04 euro, în Grecia este 6 euro, iar în Portugalia este 7,63 euro.

Noi reguli de TVA vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2020. Ce au de făcut operatorii economici în timpul rămas CITEȘTE ȘI Noi reguli de TVA vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2020. Ce au de făcut operatorii economici în timpul rămas

”Tichetele de masă au o eficiență remarcabilă în generarea de consum, locuri de muncă și venituri bugetare, ca urmare a efectului de rostogolire a impactului lor pe șase valuri succesive de impuls economic. Fiecare leu acordat în tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani, iar pentru fiecare leu de contribuții sociale scutite de la plată sunt injectați în economia locală aproape 4 lei”, mai susțin inițiatorii.

După votul din Senat, proiectul va fi dezbătut și votat în Camera Deputaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
tichete de masa
valoare
maxim
majorare
proiect
parlament
senat