ANAF a primit de la o companie a emiratului arab Dubai un scanner cu raze X pentru portul Constanța

ANAF a primit de la o companie a emiratului arab Dubai un scanner cu raze X pentru portul Constanța
scris 16 apr 2019

ANAF a primit gratuit în folosință, de la operatorul terminalului Constanța Sud, companie parte a grupului arab DP World, un scanner cu raze X de ultimă generație, destinat controlului vamal nedistructiv, în vederea fluidizării fluxului containerelor din Portul Constanța Sud. DP World este controlat de emiratul arab Dubai.

Scannerul va fi amplasat în incinta Terminalului Moll II S din Portul Constanța Sud.

Securizarea punctelor vamale, dotarea cu echipamente de ultimă generație și modernizarea infrastructurii vamale sunt printre principalele obiective ale Ministerului Finanțelor în acest an, potrivit ANAF.

Deputații au dat verde legii lui Șerban Nicolae, cu scutiri de taxe și reduceri de TVA pentru cazinouri, restaurante sau cluburi amplasate pe insule și grinduri. Insule precum Belina pot beneficia de facilități CITEȘTE ȘI Deputații au dat verde legii lui Șerban Nicolae, cu scutiri de taxe și reduceri de TVA pentru cazinouri, restaurante sau cluburi amplasate pe insule și grinduri. Insule precum Belina pot beneficia de facilități

La începutul lunii februarie, DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune până în anul 2049 cu Administrația Porturilor Maritime Constanța. Contractul de concesiune a fost inițial semnat de către DP World Constanța în 2003, iar terminalul a devenit operațional în aprilie 2004. Terminalul deservește atât piața locală și teritoriul învecinat cu ramificații către Europa Centrală, cât și Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia și Moldova.

DP World este cel mai mare operator din regiunea Mării Negre și desfășoară activități variind de la operarea terminalelor portuare și a celor inland, servicii maritime, servicii logistice și servicii auxiliare la soluții comerciale axate pe tehnologie.

La nivel global, grupul deține 78 de terminale portuare și inland, susținute de peste 50 de afaceri conexe în 40 de țări de pe șase continente, și are peste 36.000 de angajați în 103 țări. Activitatea principală a companiei constă în manipularea containerelor, ceea ce generează mai mult de trei pătrimi din veniturile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
dp world
constanta sud
containere
terminal
scanner