România, printre statele UE unde companiile străine generează o mare parte din valoarea adăugată

România, printre statele UE unde companiile străine generează o mare parte din valoarea adăugată
scris 11 apr 2019

În anul 2016 doar 1,2% din companiile din Uniunea Europeană erau controlate de o firmă din străinătate însă aceste companii erau responsabile pentru 15,3% din forța de muncă ocupată din UE și 25% din valoarea adăugată realizată în sectorul non-financiar, arată datele publicate joi de Eurostat.

În rândul statelor membre UE, țările unde companiile controlate de firme din străinătate sunt responsabile pentru cea mai mare pondere a valorii adăugate sunt Ungaria (51,4%), Slovacia (48,1%), Luxemburg (44,6 %) și România (43,3%), scrie Agerpres.

Perioada de liniște pentru firme ia sfârșit. Antifrauda trece din 1 mai la amenzi și oprește activitatea firmelor care nu au noile case de marcat CITEȘTE ȘI Perioada de liniște pentru firme ia sfârșit. Antifrauda trece din 1 mai la amenzi și oprește activitatea firmelor care nu au noile case de marcat

La polul opus, în patru state membre UE companiile controlate de firme din străinătate au fost responsabile în 2016 pentru mai puțin de 20% din valoarea adăugată realizată în sectorul non-financiar: Cipru (13,4%), Italia (15,8%), Grecia (16,3%) și Franța (16,4%).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
companii
eurostat
valoare adaugata