ANOFM anunță că a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship

ANOFM anunță că a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship
scris 3 oct 2018

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship, în care persoanele juridice la care internii desfășoară astfel de activități trebuie să înscrie contractele încheiate. Neînregistrarea contractelor de intership în acest registru se sancționează cu amendă între 2.000 și 4.000 de lei.

ANOFM anunță, într-un comunicat de presă transmis marți, lansarea Registrului electronic de evidență a contractelor de internship:  https://www.internship.anofm.ro, scrie News.ro.

Registrul înființat și gestionat de ANOFM va ține evidența tuturor contractelor de internship, organizațiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfășoară activități specifice, în baza contractelor de internship) având obligația înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.

Sondaj Adecco: Șapte din zece angajatori au mărit salariile brute pentru a compensa transferul de contribuții CITEȘTE ȘI Sondaj Adecco: Șapte din zece angajatori au mărit salariile brute pentru a compensa transferul de contribuții

Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. La aceeași adresă pot fi consultate instrucțiunile de utilizare a registrului electronic.

Potrivit Legii nr.176/2018 privind internshipul, anterior începerii activității de internship, organizațiile-gazdă vor completa și transmite datele din contracte în registrul de evidență al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizației-gazdă sau cu privire la contractul de internship se va opera în registrul de evidență în termen de trei zile lucrătoare de la data apariției situației ce a impus modificarea, arată ANOFM.

Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidență electronic și netransmiterea datelor și informațiilor din contractul de internship constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

Conform ANOFM, programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani și se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizații-gazdă. Scopul desfășurării acestei activități îl reprezintă aprofundarea cunoștințelor teoretice ale internului, îmbunătățirea abilităților practice și/sau dobândirea de noi abilități sau competențe.

viewscnt
Afla mai multe despre
internship
contracte
anofm