Antifrauda a depistat tranzacții fictive cu zahăr și ulei: Prejudiciu de peste 4,73 mil euro

Antifrauda a depistat tranzacții fictive cu zahăr și ulei: Prejudiciu de peste 4,73 mil euro
scris 2 iun 2016

O rețea de trei firme a înregistrat achiziții și vânzări fictive de zahăr și ulei, prejudiciind bugetul de stat cu peste 4,73 milioane euro (21,32 milioane lei) prin sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit, informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Potrivit unui comunicat DGAF, instituția a sesizat procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), care au efectuat, în februarie, 20 de percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale în Timiș, Bihor, Dolj și Mehedinți.

“Reprezentanții firmelor rețelei investigate au organizat circuite financiare fictive și au înregistrat în evidențele contabile relații comerciale artificiale și documente necesare creării unei proveniențe aparent licite a operațiunilor nereale introduse în acest circuit fraudulos. Astfel, au fost înregistrate achiziții și livrări fictive de  zahăr, ulei de floarea-soarelui și materiale de construcții, necesare creării unei proveniențe aparent licite și diminuării masei impozabile”, informează DGAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifraudă
dgaf
prejudiciu
control