Bulgaria și România - cele mai mici câștiguri salariale medii lunare din Uniunea Europeană

Bulgaria și România - cele mai mici câștiguri salariale medii lunare din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Câștigurile salariale brute lunare variază considerabil în rândul statelor din Uniunea Europeană. În 2018, câștigurile salariale medii lunare variau de la 4.057 euro în Danemarca și 3.671 euro în Luxemburg, la 442 de euro în Bulgaria și 700 de euro în România, arată datele preliminare publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Media este definită ca "valoarea de mijloc": jumătate din angajați câștigă mai puțin și cealaltă jumătate câștigă mai mult decât valoarea medie a câștigurilor, precizează Eurostat.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

În topul câștigurilor salariale medii lunare din UE se aflau în 2018: Danemarca (4.057 euro), Luxemburg (3.671 euro), Suedia (3.135 euro), Belgia (3.092 euro), Irlanda (3.021 euro), Finlanda (2.958 euro) și Germania (2.891), scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

La polul opus, cele mai mici câștiguri salariale medii lunare din UE se înregistrau în 2018 în: Bulgaria (442 euro), România (700 euro), Ungaria (801 euro) și Lituania (809 euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
romania
eurostat