Coronavirus: Franța studiază o nouă variantă de SARS-CoV-2 detectată în regiunea Bretania

Coronavirus: Franța studiază o nouă variantă de SARS-CoV-2 detectată în regiunea Bretania
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Franța studiază o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 detectată în Bretania, analizând gradul său de transmitere și dacă aceasta provoacă efecte mai grave ale bolii COVID-19, a informat Direcția Generală a Sănătății (DGS), relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Noua tulpină, care a fost secvențiată, a apărut într-un focar izbucnit într-un spital din Lannion (nord-vestul țării), unde au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19, dintre care opt cu noua variantă, precizează DGS într-un comunicat.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Autoritățile au decis să plaseze focarul "sub supraveghere" după ce mai mulți pacienți cu simptome de COVID-19 au avut rezultate negative la testele PCR efectuate, scrie Agerpres.

Analizele realizate asupra noii variante "nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară" față de tulpina originală, însă vor fi efectuate "investigații mai profunde" pentru a o cunoaște mai bine, se arată în comunicat.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

DGS a precizat că specialiștii încearcă să se determine dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva acestei noi tulpini.

Toate centrele de testare din Franța au fost informate pentru ca laboratoarele de analiză să aibă în vedere această nouă variantă de SARS-CoV-2.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
sars-cov-2