Ce scuze folosesc britanicii care nu își completează la timp declarațiile fiscale: a rămas pe iahtul în flăcări!

Ce scuze folosesc britanicii care nu își completează la timp declarațiile fiscale: a rămas pe iahtul în flăcări!
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

”Declarația mea fiscală a rămas pe iahtul meu...care a luat foc” - este doar una dintre zecile de scuze neobișnuite pe care colectorii de taxe care lucrează pentru guvernul britanic le primesc în fiecare an de la compatrioții lor care nu reușesc să își expedieze la timp declarațiile fiscale, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”O viespe din mașina mea m-a făcut să fac un accident, iar declarația mea fiscală, care se afla în mașină, a fost distrusă”, a explicat un alt contribuabil britanic, în timp ce alții au dat vina pe copiii lor, partenerii lor de viață și colegii lor de serviciu pentru distrugerea ”accidentală” a formularelor de impozit, scrie News.ro.

”E ușor să îți dai seama că unele dintre scuzele folosite pentru a nu completa la timp declarațiile fiscale ridică mai multe semne de întrebare în comparație cu altele”, a spus Ruth Owen, directorul general al Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC).

”Însă noi vom oferi întotdeauna ajutor și sprijin acelor persoane care au o scuză valabilă pentru a nu trimite la timp declarațiile fiscale”, a adăugat ea.

Contribuabilii britanici cu profesii liberale trebuie să completeze până pe 31 ianaurie în fiecare an acele formulare și să plătească eventualele diferențe de impozit.

Reprezentanții HMRC spun că se așteaptă să primească în acest an aproximativ 11 milioane de formulare fiscale.

”Soția mea mă ajută să completez fișa fiscală, dar ea are migrene de zece ani”, a explicat un alt contribuabil, într-un recurs pe care l-a intentat deciziei HMRC de a-l amenda pentru întârzierile acumulate în privința depunerii acestor documente oficiale.

Amenzile practicate de HMRC încep de la suma de 100 de lire sterline (124 dolari).

Alții, au preferat explicații mai simple: ”Poștașul nu mi-a trimis somația acasă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratii fiscale