Cîțu: În economie sunt vouchere de vacanță nefolosite în valoare de 2,4 miliarde lei. La anul, altele

Cîțu: În economie sunt vouchere de vacanță nefolosite în valoare de 2,4 miliarde lei. La anul, altele
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Premierul Florin Cîțu a confirmat, miercuri, că Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanță anul acesta angajaților din sistemul public, subliniind că voucherele nefolosite și emise în 2019 și 2020 însumează 2,4 miliarde lei. Patronatele din turism susțin însă că mare parte din voucherele emise au fost consumate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Cu bugetul aproape gata, premierul Florin Cîțu i-a informat luni pe liberali că Guvernul taie voucherele de vacanță în 2021. Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat că Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanță angajaților din sistemul public.

LISTA Sporurile bugetarilor - de izolare, de consemn la domiciliu, de suprasolicitare neuropsihică CITEȘTE ȘI LISTA Sporurile bugetarilor - de izolare, de consemn la domiciliu, de suprasolicitare neuropsihică

Miercuri, prim-ministrul Cîțu a precizat că abia anul viitor vor fi emise alte vouchere de vacanță.

”În economie sunt în valoare aproape 2,4 miliarde lei vouchere care nu au fost folosite. (...) Vocuherele de vacanță, care ar fi trebuit emise anul acesta, vor fi emise anul viitor”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu dă de înțeles că miniștrii nu i-au prezentat planuri de restructurare a companiilor de stat cu pierderi: Vom face reforma prin buget, fără plan nu primesc subvenții CITEȘTE ȘI Cîțu dă de înțeles că miniștrii nu i-au prezentat planuri de restructurare a companiilor de stat cu pierderi: Vom face reforma prin buget, fără plan nu primesc subvenții

Patronatele din turism susțin însă că mare parte din voucherele emise au fost consumate.

Conform datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în 2019 plus primele 10 luni din 2020 au fost emise tichete în total de 2,77 miliarde lei.

Din acestea, tichetele consumate în aceeași perioadă (decontate de prestatori la emitenți) sunt de 2,15 miliarde lei, adică 77,5% din volumul celor emise

FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare", anunță autoritățile

În concluzie, nu mai sunt atât de multe vouchere de vacanță în piață, așa cum susțin oficialiiVoucherele de vacanță s-au bucurat de un succes mare și au fost utilizate, banii întorcându-se în economia națională”, arată ANAT.

Asmenea Profit.ro, ANAT amintește că Guvernul Cîțu a decis, anul trecut, prelungirea până la 31 decembrie 2021 a valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020, ca urmare a menținerii situației de pandemie, precum și emiterea altora noi în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
voucher
vacanta
florin cîțu