Surse: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021, taie sporurile și reduce subvenția pentru transportul studenților. UPDATE Orban confirmă tăierea voucherelor

Surse: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021, taie sporurile și reduce subvenția pentru transportul studenților. UPDATE Orban confirmă tăierea voucherelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2021

Cu bugetul aproape gata, premierul Florin Cîțu i-a informat pe liberali că Guvernul taie voucherele de vacanță în 2021 și sporurile bugetarilor și reduce subvenția pentru transportul studenților, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei, potrivit acelorași surse.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Premierul le-a explicat liberalilor că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi umând a fi date anul viitor.

UPDATE 14.42 Liderul PNL, Ludovic Orban, confirmă că Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanță angajaților din sistemul public.

”Rămân valabile voucherele care au fost emis anterior și care pot fi folosite în anul 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță, pentru că sunt vouchere de vacanță care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a precizat liderul principalului partid de la guvernare.

Guvernul Cîțu a decis, anul trecut, prelungirea până la 31 decembrie 2021 a valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020, ca urmare a menținerii situației de pandemie. De asemenea, voucherele de vacanță vor fi emise și în 2021.

Conform ordonanței respectiv, însă, instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, urmau să acorde și anul viitor vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Mai mult, voucherele de vacanță aferente anului 2021 urmau a fi emise doar pe suport electronic.

În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, ci să se revină la sistemul din 2016, când era doar un anumit număr de călătorii suportat de stat.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, le-a mai spus premierul liberalilor.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

De asemenea, alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere de vacanta
transporturi
florin cîțu