Clotilde Armand acuză: În cartierul Floreasca sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate. Este promisă "toleranță zero"

Clotilde Armand acuză: În cartierul Floreasca sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate. Este promisă "toleranță zero"
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Primăria Sectorului 1 anunță "toleranță zero" față de toate imobilele construite ilegal, primarul Clotilde Armand afirmând că în cartierul Floreasca sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate de fosta administrație locală. Primarul a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune complexă de clarificare/lămurire a situațiilor juridice a unor terenuri și construcții în mai multe zone ale Sectorului 1 iar în paralel a fost accelerat programul de cadastrare a domeniului public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de toate imobilele construite ilegal în această zonă administrativă. Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune complexă de clarificare/lămurire a situațiilor juridice a unor terenuri și construcții în mai multe zone ale Sectorului 1. În paralel a fost accelerat programul de cadastrare a domeniului public”, anunță primăria.

Autoritățile au început din nou să vă anuleze datorii la buget sub un anumit cuantum CITEȘTE ȘI Autoritățile au început din nou să vă anuleze datorii la buget sub un anumit cuantum

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat ca exemplu situația teraselor și restaurantelor din cartierul Floreasca, unde, spune Primăria, ”în anul 2023 au fost semnate primele cinci dispoziții de desființare a unor restaurante și terase construite ilegal”.

“La începutul mandatului am primit numeroase sesizări, inclusiv din presă, că mulți afaceriști, în goana după bani obținuți ușor, și-au construit ilegal restaurantele și terasele în zonele exclusiviste ale Sectorului 1. Adică fără avize și autorizații de construire. Sunt terase cu aglomerație mare de VIP-uri pe metrul pătrat, cu patroni care sunt protejați politic, cu PR plătit la televiziunile de știri, iar din acest motiv nimeni nu a avut curajul să-i verifice. Exact ca la Ferma Dacilor care a ars de curând. Ce am găsit, de exemplu, în cartierul Floreasca este greu de descris.  Aici sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate de fosta administrație locală. Culmea, multe erau construite chiar pe domeniul public cu complicitatea fostei administrații locale- care nu și-a intabulat nici măcar dreptul de proprietate. Furtul domeniului public se făcea sub ochii autorităților”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

EXCLUSIV Guvernul închide anul 2023 cu un deficit bugetar de 5,72% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul închide anul 2023 cu un deficit bugetar de 5,72%

Primăria Sectorului 1 arată că, în ceea ce privește situația teraselor și restaurantelor din Parcul Herăstrău, pentru că este zonă protejată (Parcul Herăstrău este monument istoric), Poliția Locală Sector 1 nu poate face verificări pe linia disciplinei în construcții, însă, a fost sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București pentru a verifica avizele și autorizațiile de construire.

”Unii patroni și-au construit în Parcul Herăstrău pontoane de sute de metri pătrați, dar au o singură ieșire din local, o ilegalitate crasă, nu ar putea primi niciodată avize de securitate. Sper să vedem cât mai rapid rezultatele verificărilor de către instituțiile pe care le-am sesizat și sper că vor fi luate măsurile care se impun pentru siguranța locuitorilor Capitalei. Pentru cei care frecventează localurile din Herăstrău (despre care am tot avertizat și despre care am arătat cui aparțin) am un singur mesaj:  aceste locații  n-au niciun fel de autorizație de construire și funcționare! Doar norocul a făcut ca până acum să nu se întâmple o tragedie precum cea de la Ferma Dacilor”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

viewscnt
Afla mai multe despre
armand
floreasca